"Ο ΠΑΟΚ ψήφισε αρνητικά"

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε θέση μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Δικέφαλο να έχει ψηφίσει υπέρ της διαταξής περί απαγόρευσης κρίσεων...
"Ο ΠΑΟΚ ψήφισε αρνητικά"

Αναλυτικά:

"Σχετικά με τη διάταξη της Super League περί απαγόρευσης κρίσεων μελών του Συνεταιρισμού και προς αποφυγή παρεξηγήσεων που ως σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκαθαρίζει πως στη συνεδρίαση του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος που διεξήχθη την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ζήτησε την αναβολή της ψηφοφορίας της επίμαχης διάταξης.

Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από το προεδρείο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχοντας σημαντικές διαφωνίες επί της συγκεκριμένης διάταξης ψήφισε αρνητικά, κάτι που ακολούθως ανακοινώθηκε επισήμως μέσω του σχετικού δελτίου Τύπου της ίδιας της Super League, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπερψηφίστηκε με 13 ψήφους υπέρ και 3 κατά η διάταξη, σημειώνοντας τις αρνητικές ψήφους των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, SKODA Ξάνθη και Απόλλωνα και συμπληρώνοντας ότι δεν προσμετρήθηκε για τυπικούς λόγους η ψήφος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αποχώρησε πριν την έναρξη της ΓΣ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός…".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης από τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή της Super League, καθώς και εκπροσώπους των ΠΑΕ Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και SKODA Ξάνθη, προκειμένου να γίνει εισήγηση προς το Δ.Σ. περί των ενδεδειγμένων ποινών σε περίπτωση μη αδειοδότησης καθώς και επί άλλων σχετικών θεμάτων του εν γένει θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης.

2. Επιτροπή αποτελούμενη από νομικούς συμβούλους των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, SKODA Ξάνθη και από τον νομικό σύμβουλο της Super League θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. προτάσεις για θέματα Καταστατικού.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, η Γ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εκπρόσωποι της Super League στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. παραμένουν οι κ.κ. Πουλινάκης (ΠΑΕ ΟΦΗ), Κομπότης (ΠΑΕ Λεβαδειακός), Βρύζας (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και ο πρόεδρος της Super League Γ. Μώραλης ως ex officio αντιπρόεδρος.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Οικονομικός Απολογισμός και οι Οικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 01.07.12 – 30.06.13

3/ Υπερψηφίστηκε με 13 ψήφους υπέρ και 3 κατά η διάταξη περί επιβολής πειθαρχικών ποινών κατά ΠΑΕ, η οποία δημόσια δυσφημεί ή απαξιώνει το συνεταιρισμό της Super League, τα πρωταθλήματα που αυτό διοργανώνει, τους τηλεοπτικούς του συνεργάτες και τους χορηγούς αυτού. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο πρόεδρός της απουσίαζε εκτός Ελλάδος, τάχθηκε υπέρ της διάταξης με επιστολή της, η οποία για τυπικούς λόγους δεν προσμετρήθηκε στην ψηφοφορία. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή καθώς συμφωνούσε επί της αρχής, αλλά διαφώνησε με συγκεκριμένα στοιχεία της διάταξης. Η SKODA Ξάνθη συμφώνησε με το σύνολο της διάταξης πλην συγκεκριμένου σημείου και γι αυτό την καταψήφισε. Η ΠΑΕ Απόλλων εξέφρασε επιφυλάξεις και καταψήφισε τη διάταξη, ενώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχώρησε προ της έναρξης της Γενικής Συνέλευσης.»

Διαβάστε ακόμη...