Η συνέντευξη τύπου του Θ. Ζαγοράκη

Εφ' όλης της ύλης ήταν συνέντευξη που παραχώρησε ο προέδρος της ΠΑΕ στους εκπροσώπους του τύπου. Παρόντες ήταν ο κ. Βιολίδης και ο Ζήσης Βρύζας, οι οποίοι απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Δείτε τη συνέντευξη σε video...
Η συνέντευξη τύπου του Θ. Ζαγοράκη
Εφ' όλης της ύλης ήταν συνέντευξη που παραχώρησε ο προέδρος της ΠΑΕ στους εκπροσώπους του τύπου. Παρόντες ήταν ο κ. Βιολίδης και ο Ζήσης Βρύζας, οι οποίοι απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Για τους λόγους αποχώρησης: «Είχα προσωπικά προβλήματα που με επηρέασαν πάρα πολύ. Συνέβησαν πράγματα που αφορούν μόνο εμένα. Είχε πέσει ένα μαύρο πανί πάνω και δεν μπορούσα να ηγηθώ της ομάδας. Θα έκανα κακό. Έτσι, επέλεξα μια ομαλή αλλαγή με τους συνεργάτες μου. Τα προβλήματα αυτά τα ξέρετε και δεν θέλω να λένε ότι χρησιμοποίησα τον ΠΑΟΚ για να λύσω αυτά τα προβλήματα».

Για τα επεισόδια στη Σουρωτή: «Είχε ευθύνες και η αστυνομία. Έλειπε, ενώ υπήρχαν σε άλλα ματς τρεις διμοιρίες».

Για τους λόγους της επιστροφής: «Εμείς λειτουργούμε ως οικογένεια. Μπήκαν τα πράγματα στη σειρά στη ζωή μου και στις συζητήσεις που είχα με τους συνεργάτες, που έχουμε καθημερινή επαφή, είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε αυτά που αφήσαμε. Έχουνε νέο πλάνο και έχουμε όραμα να ολοκληρωθούν κάποια πράγματα».

Για το νέο πλάνο: «Στο αγωνιστικό πήγαμε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε. Στα χρέη όμως δεν τα πήγαμε όπως τα περιμέναμε. Στόχος είναι να κρατήσουμε το αγωνιστικό κομμάτι σε ψηλό σημείο. Πρέπει ακόμη να ολοκληρώσουμε το αθλητικό κέντρο για να ανεβάσουμε το επίπεδο. Και τέλος αφήνω την Α.Μ.Κ. που είναι πάρα πολύ σημαντική. Λάθη του παρελθόντος δεν πρόκειται να τα κάνουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε την ομάδα χρεωνένη. Το καλοκαίρι κάναμε μια υπέρβαση στο μπάτζετ και αυτό θα μας ακολουθάει. Όλα αυτά για να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η Α.Μ.Κ.».

Για την οικονομική κατάσταση: «Εμείς δεν θα βάλουμε ταφόπλακα στην ομάδα. Δεν θα δημιουργήσουμε άλλα χρέη. Θα βρούμε τη λύση. Εμείς την ομάδα θα την αφήσουμε όπως πρέπει. Γι’ αυτό είναι σημαντική Α.Μ.Κ. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος να επενδύσει τώρα ένα σημαντικό ποσό στην ομάδα. Είμαστε καλά».

Για το πόσο θα καθίσει η ομάδα Ζαγοράκη: «Εννοείτε ότι θα μείνουμε. Υπάρχει ένα νέο πλάνο 2-2,5 χρόνων. Αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είναι δικός μας. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό που κάνουμε. Δεν θα καθίσουμε με το ζόρι αν δουν όλοι ότι κάνουμε λάθη».

Για το τι θα γίνει με Βρύζα: «Καταρχήν είχαμε καθημερινή επικοινωνία με τον Ζήση Βρύζα. Υπάρχει σχέση μεταξύ μας και θα υπάρχει. Θα είμαστε μαζί όπως και πριν, ένα κομμάτι όλοι. Αλλάζει το θέμα ότι ο Ζήσης θα είναι υπεύθυνος του αγωνιστικού. Ο Σέρτζιο ξέρουμε ποιος είναι και είναι μέλος της οικογένειας πλέον. Ολοι δουλεύουμε για το καλό του ΠΑΟΚ.».

Για την σχέση του με τον Βρύζα: «Οσοι θέλουν να μολύνουν τη σχέση 15-20 χρόνων με τον Ζήση δεν θα το καταφέρουν. Θέλουμε και οι δυο το καλό της ομάδας. Έχουμε διαφωνίες, έχουμε τσακωθεί. Και τι έγινε;».

Για το ποιες είναι οι σχέσεις της διοίκησης: «Ό,τι έχουμε να το πούμε θα το πούμε μεταξύ μας. Σίγουρα θα υπάρχουν διαφωνίες. Αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει η σχέση μας. Δεν θα μολυνθούμε».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ: «Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να κάνει πρωταθλητισμό. Θα πρέπει να είμαστε πολύ ηλίθιοι για να πούμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Προσπαθούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό».

Για το νέο γήπεδο, τόνισε: «Κάποια στιγμή θα πρέπει και ο ΠΑΟΚ να έχει ένα καινούριο γήπεδο. Όλα προχωράνε μπροστά πρέπει και αυτό να γίνει. Έρχονται άνθρωποι, θέλουμε να τους φιλοξενήσουμε και ψάχνουμε να βρούμε τρόπους για να γίνεται καλά. Θα γίνουν κινήσεις για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ».

Για το θέμα Σαλπιγγίδη: «Εσύ επιμένεις ό,τι θέλεις να γίνει κάτι. Ποιος θα αποφασίσει ο περιπτεράς; Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα το δούμε. Έχουμε και προπονητή. Το Σάββατο παίζουμε τον Ατρόμητο. Δεν υπάρχει θέμα Σαλπιγγίδη. Απορώ με την εμμονή σας. Υπάρχει κοινό συμφέρον να πάει καλά ο ΠΑΟΚ. Μόνο αυτό. Από εκεί πέρα αναπνέουμε όλοι τον ίδιο αέρα. Δεν θα βάλουμε τα χέρια μας για να βγάλουμε τα μάτια μας για τα "αν". Δεν υπάρχει λόγος».

Για τις μεταγραφές: «Τα πλάνα για τη νέα χρονιά θα σας τα πει ο Ζήσης. Η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Είναι καλά».

Για τον Σάντος: «Συζητήσαμε και με τον Ζήση πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου. Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουμε να συζητάμε το πλάνο της ερχόμενης σεζόν. Η διάθεσή μας και η σκέψη μας είναι να συνεχίσουμε την συνεργασία μας».

Ερωτήσεις δέχθηκε και ο Ζήσης Βρύζας

Για το θέμα του πρωτοσέλιδου της Α.Μ.Θ.: «Δε θα επιτρέψω σε κανέναν επειδή φοράω παντελόνια. Περνιέται μια άποψη, ότι ο Βρύζας σαν τσατσάκι κλαίγεται για κάποια κατάσταση. Έχω πλήρη συνείδηση που βρίσκομαι, ξεκάθαρες ιδέες, κι αν έχω ένα πρόβλημα πιάνω το Θόδωρο και το λέω. Υπάρχουν στιγμές διαφωνιών, αλλά αυτό δε θα μου επιστρέψει ποτέ να βάλω προσωπικούς στόχους πάνω από το συμφέρον της ομάδας. Δε θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να κάνει αυτό το πράγμα. Όλοι ξέρετε τι σχέση που διατηρώ με τους δημοσιογράφους, είναι υγιής σχέση χωρίς καμιά εξάρτηση, όπως και με συνδεσμίτες και με όποιον τριγύρω από τον ΠΑΟΚ. Αυτό υπηρετώ και δε θα αλλάξω ποτέ. Υπάρχει πλήρης συνείδηση της κατάστασης, ξεκάθαρα πράγματα. Αν υπήρχε διαφορετική άποψη, είχα πει ότι υπηρετώ το σύλλογο υπηρετώντας την αλήθεια και να λέω αυτό που πιστεύω».

Για το αν γνώριζε απο την αρχή για την επιστροφή του Ζαγοράκη: «Όχι δεν υπήρχε στο αρχικό πλάνο. Τα πράγματα άλλαξαν για τον πρόεδρο και έτσι αποφασίσαμε την επιστροφή».

Για το θέμα Σαλπιγγίδη: «Προκάλεσε μια μεγάλη σύγχυση ή διαχωρίστηκαν οι φίλαθλοί μας. Αυτή τη στιγμή έχουν ηρεμήσει αυτά τα πράγματα, η διοίκηση θα πάρει την απόφαση. Είναι δύσκολο, ακόμα και ο πιο φανατικός οπαδός θα καθόταν να το σκεφτεί πολύ για να πει το ναι ή το όχι».

Για την ανανέωση ή όχι με το Φερνάντο Σάντος: «Είναι συνδυασμός μερικών πραγμάτων. Να έχουμε επίγνωση του προγράμματος μετά το καλοκαίρι, αν προχωρήσει το αθλητικό κέντρο ή θα προτιμήσουμε τα λεφτά να τα δώσουμε για την ενίσχυση του ρόστερ. Θα καθίσουμε να τα πούμε όταν έρθει η ώρα. Η διάθεση και η σχέση υπάρχει φυσικά, το γνωρίζετε αυτό».

Για τις ανανεώσεις : «Αποφασίσαμε να ανανεώσουμε τα συμβόλαια Χαλκιά και Γκαρσία για δύο χρόνια. Ο πρώτος είναι ο Έλληνας, ο δεύτερος κάνει μια καλή χρονιά. Για τον Ίβιτς όλα θα πάνε καλά. Θα συζητήσουμε για το καλό του ΠΑΟΚ».

Βιολίδης: «Στόχος η μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου»

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Ηλίας Βιολίδης, ο οποίος μίλησε για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου: «Είναι της τάξεως των 15 εκ. ευρώ. Με ένα ευρώ παίρνεις τρεις μετοχές. Κατώτερο ποσό που μπορεί να καταβάλλει κανείς είναι 10 ευρώ. Υπάρχει ένα τηλέφωνο για πληροφορίες στον κόσμο. Στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ενδεικτικά 11.000 μέτοχοι».

Για το θέμα Σαλπιγγίδη: «Υπήρξε σύγχυση στον κόσμο για τον Σαλπιγγίδη. Τώρα όμως έχουν ηρεμήσει τα πράγματα τώρα πρέπει να μείνουν ήρεμα. Ο καθένας που θα ήταν στη θέση του προέδρου θα το σκεφτόταν γι’ αυτό το θέμα».

Το μήνυμα του προέδρου για την Α.Μ.Κ.: «Η σημερινή γενιά των ΠΑΟΚτσηδων καλείται να γράψει ιστορία και να συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόοδο του συλλόγου. Όπως έκαναν πολλά χρόνια πριν άλλοι ΠΑΟΚΤζήδες που πήραν την ομάδα στα χέρια τους. Σε μια δύσκολη εποχή με την διεθνή οικονομική κρίση να «εμφανίζεται» στην καθημερινότητα μας ο φίλαθλος ταυ ΠΑΟΚ καλείται για άλλη μια φορά να στηρίξει έμπρακτα την ομάδα του.

Είμαι σίγουρος ότι το συναίσθημα και η λατρεία για τον σύλλογο θα αποτελέσει και πάλι τον οδηγό για κάθε ΠΑΟΚτζή. Η συμμέτοχη όλων μας στη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ικανή να οδηγήσει τον σύλλογο στην πλήρη ανεξαρτησία του. Η ανεξαρτησία ήταν είναι και θα είναι έννοια ταυτόσημη με την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παραδοθεί στα παιδιά μας χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν.

Χωρίς οικονομικά προβλήματα που για μια εικοσαετία τον κράτησαν κάτω από την πραγματική του αξία. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι υπερήφανη γιατί έχει έτσι στις τάξεις της πάνω από 11.000 μετόχους. Αν όλοι οι ΠΑΟΚτζήδες συμμετάσχουν με οποιοδήποτε ποσό ο πραγματικός στόχος θα επιτευχθεί και με το παραπάνω. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα έχουμε αποδείξει ότι ο στόχος της της κάλυψης της ΑΜΚ είναι απόλυτα εφικτός».

Σημείωση: Οι τρεις μετοχές κοστίζουν ένα ευρώ και όποιος επιθυμεί να αγοράσει μπορεί να το κάνει στην τράπεζα MARFIN με την ταυτότητα του και το εκκαθαριστικό εφορίας.

Διαβάστε ακόμη...