Οι διαρροές κι ο "πανικός"...

Χαμός χωρίς αιτία προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τη διαρροή ενός πρακτικού της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το οποίο αποδεικνύει τα όσα γνωρίζαμε από την πρώτη μέρα που μάθαμε για τα 320.000 του Θ. Ζαγοράκη!
Οι διαρροές κι ο "πανικός"...

Ξεκινώντας λοιπόν στο απόσπασμα των πρακτικών του Δ.Σ. της ΠΑΕ γράφεται:

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα και υποβάλει προς τελική έγκριση από τη Γενική συνέλευση της ΠΑΕ τα παρακάτω:

Να δοθεί στο Θεόδωρο Ζαγοράκη αναδρομικά αμοιβή ποσού 6.430 ευρώ καθαρά μηνιαίως για όλο το χρονικό διάστημα που ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και προς εξόφληση του ποσού αυτού να απαλλαγεί ο ως άνω από την υποχρέωση επιστροφής των κατά διαστήματα αναληφθέντων από αυτόν με γραπτές και προφορικές εγκρίσεις του Δ.Σ. ποσών συνολικού ύψους 320.476,10€ για διάφορους σκοπούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Ο φόρος για τις αμοιβές των παραπάνω να αποτελεί εταιρικό βάρος.

Το πρακτικό αυτό είναι από συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ πριν από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων που διεξήχθη στις 5/3/2012.

Τι έγινε στην Γ.Σ. της 5/3/2012; Ο πρόεδρος Ζήσης Βρύζας αναφέρθηκε για αυτή την οφειλή που υπάρχει στην καρτέλα του πρώην προέδρου Θ. Ζαγοράκη, προτείνοντας στο σώμα να αυτό που αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της ΠΑΕ στο οποίο αναφέρεται και το πρακτικό που διέρρευσε.
Το σώμα τότε αρνήθηκε ομόφωνα να το αποδεχτεί και τελικώς δεν εγκρίθηκε.

Μετά τη δίωξη του εισαγγελέα στο πρόσωπο του Ζαγοράκη για το ποσό αυτό και την επαναφορά του θέματος στην επιφάνεια, ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κ. Κυριάκος, παραχώρησε τις εξής δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4»:

«Η αλήθεια είναι ότι από το συμβούλιο εγκρίθηκε η απόφαση για να προταθεί αυτή η λύση στην Γενική Συνέλευση. Δεν αποφασίστηκε κάτι άλλο για το ποσό. Εξάλλου δεν υπάρχει και τέτοιο δικαίωμα απόφασης από το συμβούλιο της διοίκησης. Όπως οι περισσότεροι θυμούνται τελικά η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία ούτε στην Γενική Συνέλευση για άλλους λόγους. Άρα αυτή η υπόθεση παραμένει ως είχε και δεν υπάρχει καμία απόφαση».

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το συγκεκριμένο πρακτικό δε μας δείχνει κάτι περισσότερο από τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Κι όμως έχει ξεσπάσει πανικός σε ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για συγκάλυψη της αλήθειας, σκάνδαλα κτλ, με αποκορύφωμα το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας GOAL η οποία στο κομμάτι για ΠΑΟΚ γράφει τα εξής: «Η ΠΑΕ πλήρωσε τον Ζαγοράκη και τώρα καλείται να πληρώσει και την Εφορία», ενώ στο εσωτερικό της ο Π. Στέλλας αναφέρεται στο παραπάνω πρακτικό σημειώνοντας πως ο Ζήσης Βρύζας με αυτή την απόφαση μειώνει τις ελπίδες εμπιστοσύνης...

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Αυτό που όμως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, είναι το γεγονός ότι ο κάθε τυχαίος (ΑΡΔ και μη) μπορεί να έχει πρόσβαση σε έγγραφα που αφορούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΠΟΙΟΣ δίνει σε τρίτους αυτά τα έγγραφα;
ΠΡΕΠΕΙ να βρεθεί ο υπεύθυνος από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να απομακρυνθεί ΑΜΕΣΑ.

Υ.Γ.: Το συγκεκριμένο περιστατικό ενισχύει ακόμη περισσότερο την απόφαση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη για επαναξιολόγηση και αναδιάρθρωση της εταιρίας...

Διαβάστε ακόμη...