Και τώρα;

Έπεσε, λοιπόν, ο περίφημος πέλεκυς της ΟΥΕΦΑ. Και, σε πρώτη φάση τουλάχιστον (καθώς έπεται και συνέχεια, μέσω της έφεσης), αφήνει τον ΠΑΟΚ, εμβρόντητο!
Και τώρα;

Το πώς φτάσαμε ως εδώ, είναι λίγο πολύ γνωστό.

Το ζήτημα είναι ΓΙΑΤΙ να φτάσουμε εδώ, και ΠΩΣ δεν θα ξαναφτάσουμε.

Καλώς ή κακώς η διοργανώτρια αρχή εξάντλησε την αυστηρότητά της, πάνω στην ομάδα μας. Ακολούθησε το γράμμα του νόμου, ίσως και κάτι παραπάνω. Δεν την ένοιαξε αν ο ΠΑΟΚ είχε επιχειρήματα, δεν την ένοιαξε αν αυτό που κάνει αποτελεί ΠΡΟΚΛΗΣΗ για έναν ολόκληρο κόσμο του οποίου η σωματική ακεραιότητα απειλήθηκε τις προάλλες στην Τούμπα.

Και τώρα, εκ του αποτελέσματος όλοι κρίνουμε πως ήταν χαζομάρα αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκ του αποτελέσματος όλα εύκολα είναι. Εκείνη την ώρα, το αίμα ΟΛΩΝ έβραζε για τα όργια των δολοφόνων της Αυστρίας, και την εγκληματική ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της αστυνομίας, η οποία πλέον είναι στα μάτια πολλών, ΥΠΟΠΤΗ.

Τώρα όμως, έχουμε χρέος να βγάλουμε θετικά πράγματα από αυτή την ιστορία!

Τώρα, έστω και εκ των υστέρων, είναι εμφανές πως πρώτη και με διαφορά υπεύθυνη για όλη αυτή την κατάσταση, είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και μετά όλοι οι άλλοι. Γιατί;

Γιατί ΚΑΙ ΠΑΛΙ εμπιστεύθηκε πρόσωπα και καταστάσεις που την έχουν κρεμάσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

Γιατί ΚΑΙ ΠΑΛΙ δεν κατάφερε να εγγυηθεί την σωστή συνεργασία με αρχές και κόσμο.

Γιατί ΚΑΙ ΠΑΛΙ δεν έχει βρει ένα τρόπο να κουμαντάρει το ίδιο της το σπίτι.

Ναι, και ο ΠΑΟΚτσής φέρει ευθύνη. Γιατί δε φέρεται πονηρά. Γιατί δεν εκμεταλλεύεται καταστάσεις. Γιατί επιμένει να λειτουργεί χοντροκομμένα. Και δεν σκέφτεται τις συνέπειες των πράξεων του. Γιατί ξεχνάει ότι ζούμε σε μια –αθλητική- ζούγκλα συμφερόντων, που πρόθυμα θα τον στοχοποιήσουν ΞΑΝΑ. Και μπαίνει εξίσου πρόθυμα στο λούκι.

Όμως άλλος έχει την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας των αγώνων. Άλλος εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία των πάντων κατά τη διάρκεια των αγώνων. Και αυτός, είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Που στο συγκεκριμένο τομέα πήρε μηδέν.

Ευκαιρία λοιπόν μέσα στο γενικό κλίμα αναδιοργάνωσης της ΠΑΕ, να ενταχθεί και η περιφρούρηση του γηπέδου. Να κοπούν  ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ τα όσα τραγελαφικά γίνονται κατά καιρούς στα πέριξ και εντός του γηπέδου. Ειδάλλως, είτε δίκαια, είτε άδικα (όπως σήμερα), ο ΠΑΟΚ θα την πληρώνει.

Υ.Γ.: Η ευθύνη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και του κόσμου της, σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει των ευθυνών τους, την ΟΥΕΦΑ, που συμπεριφέρεται σαν κομπλεξική καθηγήτρια, αλλά και την αστυνομία, που δρα ως εχθρός των πολιτών.

Διαβάστε ακόμη...