«Δικαιώθηκε η «μνημονιακή» πολιτική του ΠΑΟΚ»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για το θέμα της αδειοδότησης του ΠΑΟΚ για το επόμενο πρωτάθλημα της Super League, τονίζοντας πως η συμβολή του Ιβάν Σαββίδη ήταν καθοριστική για την τελική απόφαση της ΕΠΟ.
«Δικαιώθηκε η «μνημονιακή» πολιτική του ΠΑΟΚ»

Τα όσα είπε ο κ. Κυριάκος στο "Libero 107,4":

Για το κλίμα στην διοίκηση του Δικεφάλου, μετά τη γνωστοποίηση της θετικής απόφασης της ΕΠΟ, ανέφερε: «Δεν ήταν πανηγυρικό το κλίμα, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε όλα τα προβλήματα και βρήκε λύσεις προχωρώντας βήμα βήμα, οπότε δεν έχει λόγο να πανηγυρίζει. Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αλλάζει πάντως, παραμένει δύσκολη και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δικαιώθηκε για την "μνημονιακή" πολιτική που ακολούθησε φέτος ώστε να πάρει την άδεια. Αυτό όμως έγινε με αγωνιστικό κόστος και πίκρανε τον κόσμο της ομάδας αλλά τελικά η χαρά ήταν ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέτυχε τον στόχο της.

Δεν πρέπει όμως να σταθούμε εδώ, η κατάσταση παραμένει δύσκολη και χρειάζεται προσοχή στην συνέχεια. Θα ήταν πάντως εξευτελιστικό για τον ΠΑΟΚ να μην πάρει την άδεια και να ήταν στην ίδια μοίρα με άλλες ομάδες, που δεν πληρώνουν ούτε παίκτες, ούτε προμηθευτές. Ο φάκελος του ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος και με περισσότερα επιχειρήματα από πολλές άλλες ομάδες. Αποδείχθηκε χθες ότι οι θυσίες που έγιναν από το περασμένο καλοκαίρι με την φυγή του Βιτόλο και συνεχίστηκαν τον Ιανουάριο με την αποχώρηση των Κοντρέρας και Βιεϊρίνια, ήταν αναγκαίες.

Η διοίκηση έκανε μεγάλες προσπάθειες, είχε πάντα την αδειοδότηση πρώτο θέμα στην ατζέντα της και δικαιώθηκε. Ήταν καταλυτική η παρουσία του κ. Βρύζα στην επιτροπή, παρουσίασε τα επιχειρήματα του ΠΑΟΚ για την βιωσιμότητα της ομάδας και έπεισε την επιτροπή. Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο της ομάδας για την υπομονή και την στήριξη τους σε όλη την διάρκεια της σεζόν, ήταν πολύ ώριμη η στάση του απέναντι στην ομάδα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ αντιδράσει στην περίπτωση που δοθούν άδειες σε ομάδες χωρίς να πληρούν τα κριτήρια που έχει ορίσει η ΕΠΟ, τόνισε: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρακολουθεί από τον Δεκέμβριο ακόμη ότι γίνεται και εφόσον παραβιασθεί η νομιμότητα θα αντιδράσει. Υπάρχει ανταγωνισμός και πρέπει στο πρωτάθλημα να παίζουν όλοι με ίσους όρους. Δεν θα καταφύγουμε πάντως σε μικρότητες, ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Περιμένουμε να εξεταστούν όλοι φάκελοι και από την δευτεροβάθμια επιτροπή και θέλουμε να κριθούν με τον ίδιο τρόπο που κρίθηκε ο δικός μας φάκελος. Αν οι ομάδες που δεν πήραν άδεια τώρα, δεν αποδείξουν εμπράκτως στην συνέχεια ότι έκαναν τις ενέργειες που απαιτούνται, δεν θα πρέπει να πάρουν άδεια. Στον ΠΑΟΚ χαιρόμαστε περισσότερο με την δικές μας νίκες και όχι με τις ήττες των άλλων αλλά η νομιμότητα θα πρέπει να τηρηθεί, δεν πρέπει να γίνουν όργια».

Για την συμβολή του Ιβάν Σαββίδη στο θέμα της αδειοδότησης, σημείωσε: «Ήταν πολύ σημαντικό ότι όλες οι διαδικασίες από την πλευρά Σαββίδη ήταν σωστές και τυπικά και ουσιαστικά. Δεν έγιναν για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Έπραξε ότι ακριβώς έπρεπε για να βοηθήσει στην αδειοδότηση και έγινε σαφές ότι δεν ήρθε για να παίξει με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του, άσχετα αν τελικά ολοκληρωθεί ή όχι η επένδυση του στον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης βοήθησε εμπράκτως στο θέμα της αδειοδότησης με τα έγγραφα που έστειλε».

Για το αν υπήρχε plan B στον ΠΑΟΚ για την άδεια, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στην υπόθεση Σαββίδη, υποστήριξε: «Σαφώς και υπήρχε plan B και περιελάμβανε την εύρεση εσόδων από άλλες πηγές και ίσως πωλήσεις παικτών αλλά ως έσχατη λύση όπως έχει πει και ο πρόεδρος. Υπάρχουν τρόποι να αυξήσεις τα έσοδα του, για αυτό το λόγο άλλωστε έγινε φέτος πρόσληψη οικονομικού και εμπορικού διευθυντή ενώ φυσικά θα πρέπει να περικόψεις και τα έξοδα σου. Επαναλαμβάνω οι πωλήσεις παικτών θα ήταν η έσχατη λύση για τον ΠΑΟΚ».

Για τον έλεγχο που επίκειται από την UEFA, είπε: «Μας περιμένει άλλη μία μεγάλη μάχη τώρα στην επιτροπή της UEFA, δεν τελείωσε το θέμα εδώ. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει μέχρι τότε να ακολουθεί αυτή την "μνημονιακή" πολιτική γιατι βλέπει αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Το προβλημα πάντως δεν λύθηκε τώρα, ούτε θα λυθεί στις 30/6. Χρειαζόμαστε λύσεις και φυσικά να μην επενδύουμε στην ελπίδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ οργανωμένος στα οικονομικά του και πρέπει να αξιοποιεί σωστά και να αυξάνει συνεχώς τα έσοδα του.

Το μεγάλο κέρδος για τον ΠΑΟΚ τώρα είναι ότι απέδειξε πως παραμένει ένας μεγάλος και αξιόπιστος σύλλογος, θα ήταν πλήγμα για την αξιοπιστία του να μην πάρει την άδεια. Τώρα που πήρε την άδεια είναι σε θέση να αρχίσει να σχεδιάζει και την επόμενη σεζόν, όπως κάνει πάντα όμως, βήμα βήμα».

Για το μέλλον της υπόθεσης Σαββίδη, δήλωσε: «Η διοίκηση δεν θα επιχειρήσει να καθυστερήσει την υπόθεση αυτή τώρα που πήρε την άδεια. Ο ερχομός ενός ισχυρού επενδυτή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα βάλει την ομάδα σε ένα δαιφορετικό ρου. Ο τρόπος που γίνονται οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις, η σημαντική βοήθεια στο θέμα της αδειοδότησης, δείχνουν ότι θα συνεχιστεί σε πολύ θετικό κλίμα η υπόθεση αυτή. Επίσης ο κ. Βρύζας απέδειξε ότι είναι άξιος εμπιστοσύνης, είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών».

Για την συζήτηση της διοίκησης με τον κ. Μπόλονι, ανέφερε: «Είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή και αφορά στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο τώρα».

Διαβάστε ακόμη...