Μη τορπιλίζετε την προσπάθεια!

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει γνωστή η διαπραγμάτευση μεταξύ του συλλόγου του ΠΑΟΚ και του ενδιαφερόμενου επενδυτή Ιβάν Σαββίδη. Η υπόθεση δεν είναι ούτε καινούρια, ούτε άγνωστη.
Μη τορπιλίζετε την προσπάθεια!

Το ίδιο παλιές και γνωστές όμως, είναι και οι πρακτικές του παρασκηνίου που εφαρμόζονται στην κοινωνία του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης. Πρακτικές που μέχρι σήμερα, ΜΟΝΟ κακό έχουν προκαλέσει στο σύλλογό μας, με καταστροφικές συνέπειες.

Σήμερα, για πρώτη φορά το paokmania παίρνει θέση στο φλέγον ζήτημα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ομάδας μας και το πώς αυτό θα διαμορφωθεί.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας των προβλημάτων της ομάδας, κρίναμε σκόπιμο να μην συμμετέχουμε στα πυροτεχνήματα των τελευταίων εβδομάδων, με τα πομπώδη εξώφυλλα να κάνουν καθημερινά την εμφάνιση τους στα περίπτερα. Προτιμήσαμε να προβούμε σε μια καλοπροαίρετη έρευνα, χωρίς τυμπανοκρουσίες ή αφορισμούς.

Μετά την έρευνα αυτή, και πέρα από οποιαδήποτε τάση να παραπλανήσουμε τον κόσμο ή να παραστήσουμε τους γνώστες, τα συμπεράσματα που βγάζουμε είναι απλά, μα πολύ σημαντικά.

Α) Η υπόθεση είναι υπαρκτή, σοβαρή και σε επίσημο επίπεδο. Χωρίς αστείους διαμεσολαβητές που εμφανίστηκαν κατά καιρούς, χωρίς μεσάζοντες και χωρίς προσεγγίσεις «άρπα – κόλλα». Η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη παρουσιάζει μια προσέγγιση σοβαρότατη και αυτό αποδεικνύεται από την τάση της να «ξεσκονίζει» όλα τα ζητήματα που θα αφορούν την πιθανή μελλοντική της επένδυση. Έχει λάβει τα απαραίτητα στοιχεία και καταρτίζει πλάνο για τη συντήρηση μιας σοβαρής ΠΑΕ, απαλλαγμένης από τους ερασιτεχνισμούς του παρελθόντος.

Β) Υπάρχει μια αμοιβαία κατανόηση και καλή διάθεση, η οποία βεβαίως δεν εγγυάται την τελική επιτυχία, μα σίγουρα απομακρύνει τις πιθανότητες για «τελεσίγραφα», αντεγκλήσεις και παρασκήνια.

Γ) Υπάρχει επίσης μια αμοιβαία «συμφωνία» για την αποφυγή διαρροών και φημών. Αυτό όμως δεν έχει καταστεί δυνατό να αποκλειστεί πλήρως. Και εδώ έγκειται το μόνο σοβαρό πρόβλημα μέχρι τώρα, καθώς σε κανένα σοβαρό πλάνο κατά τη διάρκεια επαφών στο χώρο των επιχειρήσεων, δεν κάνει καλό η κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ της πόλης και του ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, είναι ξεκάθαρο πως δημιουργείται η αίσθηση ότι η προσπάθεια απειλείται να «τορπιλιστεί», είτε ακούσια, είτε και εκούσια. Επίσης ξεκάθαρο είναι, πως ΗΔΗ έχει προκληθεί εκνευρισμός από διάφορα δημοσιεύματα. Εκνευρισμός που μας αναγκάζει να προβούμε και στην παρούσα δημοσίευση.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν η υπόθεση θα κλείσει θετικά ή αρνητικά. Επιπλέον, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν μια θετική κατάληξη θα σημάνει ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό για το οποίο είμαστε βέβαιοι, είναι πως για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία του Δικεφάλου, υπάρχει μια αξιοπρόσεκτη και σοβαρή επιχειρηματική προσέγγιση στο μετοχικό ζήτημα, χωρίς υστερίες και χωρίς μεγάλες υποσχέσεις.

Ως εκ τούτου, ως οπαδοί του ΠΑΟΚ αλλά και ως διαχειριστές ενός εκ των μεγαλύτερων διαδικτυακών κόμβων που αφορούν την ομάδα, καλούμε όλους τους συνοπαδούς, να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, να μην πιστεύουν άκριτα το κάθε λογής σενάριο που πλασάρεται από τους χ «ειδήμονες περί ΠΑΟΚ», γιατί προκαλείται εκνευρισμός και αβεβαιότητα. Καλούμε επίσης τους παρατρεχάμενους γύρω από την ομάδα (ΜΜΕ και λεζαντάκηδες), να προσέξουν πολύ καλά τη στάση τους, καθώς βάζουν εμπόδια μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, παρουσιάζοντας ανυπόστατα σενάρια ή διατυμπανίζοντας ειδήσεις εκεί που δεν πρέπει. Και τούτο, μόνο θετικό δεν είναι.

Paokmania Admin Team

Διαβάστε ακόμη...