"Στήριξη για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου"

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις θέσεις της κίνησης των 12 ομάδων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής:
"Στήριξη για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου"

 Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διατηρεί τις ίδιες θέσεις όπως πάγια έχουν εκφραστεί εδώ και μήνες και όσον αφορά τις προτάσεις των 12 ομάδων συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε απόλυτη συμφωνία. Συμφωνούμε και συμπαραστεκόμαστε στις θέσεις τους, οι οποίες άλλωστε συνδημιουργήθηκαν από διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και κινούνται προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης και της ανάπτυξης συνολικά του Ελληνικού ποδοσφαίρου, στόχος που στρατηγικά έχει τεθεί από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Ωστόσο, θα ήταν ορθό και χρήσιμο για το συνολικό καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου το μερίδιο της ανακατανομής να επενδυθεί στις υποδομές και στην ανάπτυξη των ακαδημιών. Η θέση μας για τη διαιτησία είναι ταυτόσημη με τους 12 και επιθυμούμε γρήγορες θεσμικές αλλαγές που θα επαναφέρουν την αξιοπιστία στο χώρο του ποδοσφαίρου και μεταξύ αυτών η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η οποία και ενισχύει την αξιοπιστία.

Σε αυτά τα πλαίσια είμαστε υπέρ της μείωσης των ομάδων της Superleague σε 14 αλλά σε βάθος χρόνου και με συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα. Είμαστε υπέρ της συμμετοχής όλων των ομάδων –αυτονόητα και του πρώτου στη βαθμολογία- σε αγώνες κατάταξης. Για διαφορετικούς λόγους, η ΕΠΟ και η Superleague δεν έχουν φέρει σε πέρας τις σπουδαίες αλλαγές που συμφωνήθηκαν τους τελευταίους 3 μήνες και για το λόγο αυτό συντασσόμαστε στην θέση του να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς θεσμική και δομική αναδιάταξη.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλάβει η Κυβέρνηση για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει έγκαιρα αναλάβει το κόστος να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να είναι ο καταλύτης των αναγκαίων αλλαγών. Χαιρόμαστε που ολοένα και περισσότεροι σημαντικοί παράγοντες, ποδοσφαιρικές ομάδες και ΕΠΣ αντιλαμβάνονται πως δεν πάει άλλο.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Διαβάστε ακόμη...