Internationals round up ...

Το πρώτο βήμα για να βρεθεί στα τελικά του Euro 2016 έκανε η Σουηδία. Στην Elite Round του Euro U19 προκρίθηκε η Εθνική Ελλάδας U19, ενώ η U21 ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ουγγαρία και είδε τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση να μειώνονται.
Internationals round up ...

Όλα αυτά με συμμετοχή ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου, όπως θα διαπιστώσετε από το ρεπορτάζ.

Η παρέα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με τον Ρόμπιν Όλσεν στο πάγκο, επιβλήθηκε της Δανίας εντός έδρας και έβαλε τα θεμέλια της πρόκρισης. Σε ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι οι Σουηδοί κατάφεραν να προηγηθούν με τον Φόρσμπεργκ λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ενώ στο 49′ ο Ιμπραΐμοβιτς με πέναλτι έκανε το 2-0. Στο 80′ όμως οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν με τον Γιόργκενσεν το γκολ που τους επιτρέπει να ελπίζουν πως θα είναι αυτοί που θα περάσουν στο Euro 2016 με τον Γιόργκενσεν.

Σε ό,τι αφορά στην Εθνικών Νέων, η πρόκριση στην Elite Round είχε εξασφαλιστεί πριν την αναμέτρηση κόντρα στην οικοδέσποινα του ομίλου Πορτογαλία, οπότε και ο Γιάννης Γκούμας θέλησε να πραγματοποιήσει δοκιμές καθώς και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν στα πρώτα δύο παιχνίδια. Οι Πορτογάλοι επιβλήθηκαν με 4-0 της Εθνικής Ελλάδας U19 και πέρασαν ως πρώτοι, με το ομοσπονδιακό συγκρότημα της χώρας μας να τους ακολουθεί στην δεύτερη θέση. Κόντρα στους Ίβηρες αγωνίστηκαν για 90 λεπτά τόσο ο Πατράλης, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρεμιέρα, όσο και ο Τοπαλίδης που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Γαλανόλευκη.

Κι αν η Νέων ετοιμάζεται τη συμμετοχή της στην Elite Round, για την Ελπίδων τα πράγματα πλέον είναι αρκετά δύσκολα. Η Εθνική U21 ηττήθηκε στην Ουγγαρία και είδε τις ελπίδες τις να περιορίζονται. Με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη να αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι και τον Χάρη Χαρίση να μην παίρνει λεπτά συμμετοχής, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε εκτός έδρας 2-1 και έμεινε στην πέμπτη θέση της βαθμολογία έξι πόντους πίσω από την πρώτη Πορτογαλία και δύο πίσω από την δεύτερη Αλβανία, η οποία έχει δύο παιχνίδια περισσότερα. Στο 83′ της αναμέτρησης πέρασε στο παιχνίδι ο Δημήτρης Γιαννούλης, ενώ ο συμπαίκτης του στην Βέροια, Αχιλλέας Πούγγουρας, έμεινε στον πάγκο.

Τέλος η Αλβανία U21 με τον Κρίστι Κιόσε στον πάγκο, επικράτησε με 2-0 του αδύναμου Λιχτενστάιν, χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες και προσπέρασε την Εθνική μας στην μάχη της δεύτερης θέσης με φόντο τα μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21.

Πλούσιο το σημερινό (17.11) πρόγραμμα για τους διεθνείς του Δικεφάλου. Η Εθνική Ελλάδας των Τζιόλη, Αθανασιάδη, Τζαβέλλα, Κίτσιου, Πέλκα, δίνει δυνατό φιλικό στην Τουρκία, η Σλοβακία μετράει δυνάμεις κόντρα στην δυνατή Ισλανδία, ενώ Σουηδία του Όλσεν και Πράσινο Ακρωτήρι του Ροντρίγκες ψάχνουν την πρόκριση κόντρα σε Δανία και Κένυα αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

17.11

Τουρκία-Ελλάδα 20:15

Πράσινο Ακρωτήρι-Κένυα 21:00

Σλοβακία-Ισλανδία 21:45

Δανία-Σουηδία 21:45

Διαβάστε ακόμη...