Οι κλήσεις και το πρόγραμμα των διεθνών

Διαβάστε αναλυτικά από το paokfc.gr ποιοι παίκτες της ομάδας κλήθηκαν στις εθνικές τους ομάδες και το πρόγραμμα των αγώνων που αναμένεται να δώσουν.
Οι κλήσεις και το πρόγραμμα των διεθνών

Νέο πρόσωπο στην Εθνική Ελλάδος αποτελεί ο Δημήτρης Πέλκας, εξαργυρώνοντας έτσι τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί από τον Ιούλιο με την φανέλα του Δικεφάλου. Ο νεαρός μέσος θα βρει στην ομάδα τους Κίτσιου , Τζιόλη και Αθανασιάδη , που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του, για τα δύο ματς γοήτρου κόντρα σε Βόρεια Ιρλανδία και Ουγγαρία. Η Εθνική μας ομάδα δεν έχει πλέον κανένα βαθμολογικό κίνητρο καθώς είναι εκτός Euro 2016, με μοναδικό στόχο πλέον τις καλές εμφανίσεις, αλλά και την δημιουργία μίας βάσης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Σλοβακία με τους Μακ και Σάμπο στην αποστολή, υποδέχεται την Λευκορωσία και ταξιδεύει την τελευταία αγωνιστική στο Λουξεμβούργο για να σφραγίσει την 2η θέση, καθώς βρίσκεται ήδη τρεις βαθμούς μπροστά από την Ουκρανία και δύσκολα θα χάσει το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης. Η Εθνική Αλβανίας δίνει τους δύο σημαντικότερους αγώνες της ιστορίας της, κόντρα σε Σερβία (εντός) και Αρμενία (εκτός) με μοναδικό στόχο τις νίκες που θα της χαρίσουν την απευθείας πρόκριση, στα τελικά του Euro 2016 με τον Εργκούς Κάτσε να βρίσκεται στους εκλεκτούς του Ντε Μπιάζι.

Στην αποστολή της Εθνικής Σουηδίας συμμετέχει ο Ρόμπιν Όλσεν , με την ομάδα του να αναζητά δύο νίκες κόντρα σε Λιχτενστάιν και Μολδαβία, ώστε να περιμένει απώλεια της Ρωσίας για να πάρει την 2η προνομιούχο θέση του ομίλου και μαζί την απευθείας πρόκριση, στα τελικά της διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα, οι Γιάννης Μυστακίδης και Χάρης Χαρίσης θα ενισχύσουν την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας U21, η οποία θα υποδεχθεί την Πορτογαλία για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro U21, στην SKODA Ξάνθη Arena στις 13 Οκτωβρίου, στις 18:30. Μαζί τους θα είναι και οι δανεικοί Γιαννούλης και Πούγγουρας που κλήθηκαν από τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος αντικατέστησε τον Κώστα Τσάνα στον πάγκο της ομάδας.

Διεθνείς για πρώτη φορά στην πρόωρη καριέρα τους αναμένεται να χριστούν και δύο νέα παιδιά από την Κ20 του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τους Τοπαλίδη και Πατράλη, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της U19 αλλά και στα δύο φιλικά που θα δώσει η ομάδα κόντρα στην Ρωσία στην Πάτρα, στις 08 και 10 Οκτωβρίου. Αντίπαλός τους θα είναι ο συμπαίκτης τους και φετινό απόκτημα της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς, Αλεξάντερ Μπατάεφ.

Τέλος ο Κρίστι Κιόσε κλήθηκε στην Εθνική Αλβανίας U21 για την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Ουγγαρία και ο Μελέτιος Μίσκοβιτς στην Εθνική Σερβίας U17 για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθούν στο Λουξεμβούργο από τις 14 ως τις 30 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των αγώνων:

08.10

21:45 Βόρεια Ιρλανδία-Ελλάδα

21:45 Αλβανία-Σερβία

09.10

21:45 Σλοβακία-Λευκορωσία

21:45 Λιχτενστάιν-Σουηδία

11.10

19:00 Ελλάδα-Ουγγαρία

19:00 Αρμενία-Αλβανία

12.10

19:00 Σουηδία-Μολδαβία

21:45 Λουξεμβούργο-Σλοβακία

13.10

18:30 U21 Ελλάδα-Πορτογαλία

Διαβάστε ακόμη...