«Ναυάγιο» για Ντόρτμουντ, Χ η Κράσνονταρ, με Περέιρα η Γκαμπάλα

Ο Τόμας Τούχελ ξεκούρασε παίκτες στην Τούμπα για να τους έχει φρέσκους στο Αλιάνζ Αρένα, αλλά η Ντόρτμουντ γνώρισε βαριά ήττα από τη Μπάγερν στο γερμανικό ντέρμπι.
«Ναυάγιο» για Ντόρτμουντ, Χ η Κράσνονταρ, με Περέιρα η Γκαμπάλα

Η Κράσνονταρ στη Ρωσία περνάει περίοδο αγωνιστικής κρίσης και η Καμπάλα ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς.

 Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ 5-1

Για 45 λεπτά όλοι παρακολούθησαν αυτό που περίμεναν εξ αρχής: ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων της Bundesliga, οι οποίες μάλιστα έφτασαν ως το ντέρμπι αήττητες. Το δεύτερο μέρος όμως η Μπάγερν απέδειξε πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και κατάφερε να...σκορπίσει την Μπορούσια ανεβάζοντας την διαφορά στην βαθμολογία στους 7 βαθμούς.

Στο μισό ημίχρονο η ομάδα του Τόμας Τούχελ αμύνθηκε σωστά, ενώ ήταν απειλητική στην κόντρα. Στο 26′ όμως μια αδράνεια στην άμυνα μετά από βαθιά μπαλιά του Μπόατεγκ, έδωσε την ευκαιρία στον Μίλερ να περάσει και τον Μπουρκί, ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο και να ανοίξει το σκορ. Στο 34′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν αμφισβητούμενο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μικιταριάν πάνω στον Τιάγκο, με τον Μίλερ να διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα, πριν έρθει ο Ομπαμεγιάνγκ στο 37′ να μειώσει σε 2-1 έπειτα από εξαιρετική πάσα του Κάστρο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καταστροφικά για τους Βεστφαλούς. Ο Μπόατεγκ έκανε μεγάλη μπαλιά στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος κατέβασε εκπληκτικά, εκμεταλλεύτηκε την πολύ άστοχη έξοδο του Μπουρκί και σημείωσε σε κενή εστία το 3-1. Ο Γκέτσε στο 55′ αστόχησε εξ επαφής, αλλά στο 58′ έδωσε καταπληκτικά στον Λεβαντόφσκι για το 4-1, ενώ στο 66′ πέτυχε ο ίδιος το 5-1. Ό,τι και να προσπάθησε η Ντόρτμουντ στην συνέχεια σταμάτησε πάνω στον Νόιερ με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη. Ο Ομπαμεγιάνγκ κατάφερε να σπάσει το δικό του ρεκόρ σκοράροντας για 8η σερί αγωνιστική, αλλά η Μπορούσια έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το Μόναχο και είδε την Μπάγερν να αποκτά ξεκάθαρο προβάδισμα στην κούρσα του πρωταθλήματος. Η σύνθεση της Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Χούμελς, Μπέντερ, Παπασταθόπουλος, Βάιγκλ, Γκουντογκάν, Κάστρο (53′ Γιανουζάι), Μκιταριάν, Καγκάβα (53′ Ρόις), Ομπαμεγιάνγκ

Ούφα-Κράσνονταρ 1-1

Τα πειράματα του Κόνονοβ δεν αποδίδουν στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα οι Ταύροι να ψάχνονται και οι...γκέλες να διαδέχονται η μία την άλλη. Τρίτο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα για την Κράσνονταρ η οποία ήρθε ισόπαλη στην έδρα της ουραγού Ούφα και είδε την διαφορά με τα πάνω στρώματα της βαθμολογίας να αυξάνεται όλο και περισσότερο. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μαμάεφ και τον Μπιστρόβ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ούφα με σουτ από το 35 μέτρα η Ούφα πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στο 51′ η Κράσονταρ απάντησε άμεσα με τον Μάμαεφ, ο οποίος ήταν τυχερός αφού του σουτ του κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Από κει και πέρα ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα, οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες με κορυφαία την τριπλή της Κράσνονταρ στο 90′ όταν οι Βάντερσον, Γκαζίνσκι και Πετρόφ αστόχησαν διαδοχικά και δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το 1-1. Η Κράσνονταρ μετά την νίκη της επί της Γκαμπάλα δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να επανέλθει στις εντός συνόρων επιτυχίες με τα βαθμολογικά περιθώρια να στενεύουν σιγά σιγά. Η σύνθεση της Κράσνονταρ: Σινίτσιν, Γκράνκβιστ, Σίγκουρντσον, Καλέσιν (42′ Γιεντρέζτσικ), Στράντμπεργκ, Μπιστρόφ (78′ Γκαζίντσκι), Μαμάεφ, Καμπορέ, Αχμέντοφ (59′ Βάντερσον), Πετρόφ, Σμολόφ.

Γκαμπάλα-Κάζαρ Λένκοραν 6-0

Με τον Φακούντο Περέιρα να ανοίγει λογαριασμό και να σημειώνει δύο τέρματα, η Γκαμπάλα σκόρπισε με 6-0 την Λένκοραν και παρέμεινε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, έναν μόλις βαθμό πίσω από την Καραμπάγκ. Οι Αζέροι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και παρουσιάζονται συνεχώς βελτιωμένοι, αποδεικνύοντας πως η μέχρι τώρα πορεία τους στην σεζόν μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Μόλις στο 1′ ο Ντοντό έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, για να έρθει ο Περέιρα στο 10′ να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, με όμορφο πλασέ μετά από γύρισμα στο πέναλτι. Η Γκαμπάλα ήταν κυρίαρχη στην αναμέτρηση και έφτασε και σε τρίο τέρμα με τον Γκάι δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ δεν χαλάρωσε ούτε στα δεύτερο μέρος με τον Αντόνοφ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 73′ στο 4-0 πριν έρθει ο Φακούντο στο 79′ να πετύχει το δεύτερο τέρμα του. Στο 89′ ο Ζεκ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο γράφοντας το τελικό 6-0.

Η σύνθεση της Γκαμπάλα: Μπεζοτόζνι, Αμπισόφ, Ντασνταμίροφ, Στάνκοβιτς, Αμπισόφ (46′ Μιρζαμπαΐοφ), Περέιρα, Ντοντό (65′ Αντόνοφ), Ζαργκάροφ, Γκάι, Καμαλόφ, Ζενιόφ (78′ Ζεκ)a

Διαβάστε ακόμη...