«Επαγγελματίες με νοοτροπία νικητή στον ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νέτο Γκουερίνο και μίλησε για τις κινήσεις του «Δικεφάλου» αλλά και για τους παίκτες που χρειάζεται η ομάδα.
«Επαγγελματίες με νοοτροπία νικητή στον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει σελίδα από την στιγμή που έχουμε έναν άνθρωπο όπως ο κ. Σαββίδης που έχει αλλάξει όλη την νοοτροπία και το πιστεύω της ομάδας. Ήρθε η ώρα για να γίνει μια ριζική αλλαγή και δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν την νοοτροπία του νικητή αλλά και την φιλοσοφία του επαγγελματία. Κάποτε έπρεπε να ξεκινήσουμε από κάπου και νομίζω πως ήρθε η ώρα. Πήραμε τον κ. Άρνεσεν με ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό και γνωριμίες και τώρα άρχισε να κάνει αλλαγές. Θα ήθελα πολύ να δω έναν ποδοσφαιριστή 35 χρονών να παίζει όπως ένας πιτσιρικάς αλλά αυτό δεν γίνεται και για αυτό οι αλλαγές είναι απαραίτητες. Πρέπει να έχουν οι παίκτες την νοοτροπία του νικητή. Όταν είχα έρθει στον ΠΑΟΚ, είχα πάρει πρωτάθλημα με την Ατλέτικο Μινέιρο και όταν ήρθα στη Τούμπα, έκανα δοκιμές τέσσερες μέρες. Είχα συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μινέιρο όμως έκανα μια βδομάδα δοκιμές στον ΠΑΟΚ».

Για το παιχνίδι με την Σπάρτακ Τρνάβα:

«Ο ΠΑΟΚ μετά από το 6-0 με την Λοκομοτίβα τώρα έχει τον πρώτο λόγο και τον αέρα του νικητή μέσα στη Τούμπα. Αυτό που φοβάμαι είναι η ζέστη και ίσως να μην έχουμε πολύ μεγάλη προέλευση φιλάθλων».

Για τον Λούκας:

«Θεωρώ πως είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Όταν κάποιος δεν θέλει είναι δύσκολο να τον κρατήσεις. Αν θέλει να μείνει στον ΠΑΟΚ πρέπει να τον κρατήσουν και ίσως να γίνει μια αύξηση του συμβολαίου του. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και μπορεί να είναι από τους ηγέτες της ομάδας».

Για το αν πρέπει να φύγει ο Σαλπιγγίδης:

«Εγώ δεν θέλω να κρίνω Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Σαλπιγγίδης έχει μεγάλη ιστορία στον ΠΑΟΚ, έχει κάνει πολλά στην Εθνική και έχει πολλά να προσφέρει. Εγώ τον θεωρώ συνεπή, σπουδαίο αθλητή και πολλές φορές αδικημένο. Εγώ θα τον κρατούσα».

Για την ανανέωση του Πέλκα:

«Διαπιστώσαν ότι ο Πέλκας είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει δίπλα σε πολλά ονόματα στην ομάδα».

Για τους παίκτες που θέλει ο ΠΑΟΚ:

«Εδώ και τρία χρόνια ψάχνουμε έναν παίκτη της εμβέλειας του Κοντρέρας όμως είναι πολύ δύσκολο να τον βρούμε. Επίσης, χρειάζεται ένας ηγέτης στον χώρο του κέντρου. Οι παίκτες σε αυτές τις θέσεις πρέπει να κάνουν την διαφορά. Χρειάζεται να βρούμε και έναν σέντερ φορ που να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ομάδας».

Διαβάστε ακόμη...