Χρόνια πολλά Κυριάκο!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όλη η ασπρόμαυρη οικογένεια της εύχονται στον Κυριάκο Σαββίδη, ο οποίος σήμερα κλείνει τα 20 χρόνια ζωής, χρόνια πολλά με υγεία και πολλές επιτυχίες.
Χρόνια πολλά Κυριάκο!

Το βιογραφικό του νεαρού άσου

Ανήκει στον ΠΑΟΚ από το 2010. Ταλαντούχος πιτσιρικάς από την Κατερίνη, άφησε την οικογένειά του και ήρθε να μείνει στους ξενώνες του ΠΑΟΚ. Πάνω στην εβδομάδα έφυγε. Το ξανασκέφτηκε. Γύρισε δύο μέρες μετά. Για να μείνει.

Δυναμικά κι αυθόρμητα συμπεριφέρεται και μέσα στο γήπεδο ο Κυριάκος Σαββίδης . Καλός σωματότυπος, γρήγορος με τη μπάλα, παίζει κάθετα, είναι καλός στο συνδυαστικό παιχνίδι και συμβάλλει στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο γεννημένος στις 20.06.1995 ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του ως οκτάρι, αλλά τα καλύτερά του παιχνίδια με την πρωταθλήτρια Κ20 τα έκανε ως δεκάρι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Ψάχνει την δύσκολη πάσα, ωστόσο, είναι παίκτης ομάδας. Ουδόλως τον απασχολεί πόσα γκολ έχει πετύχει ή πόσες ασίστ έχει βγάλει.

«Το μόνο που μ' ενδιαφέρει είναι να βελτιώνομαι καθημερινά, να παίζω για την ομάδα μου και για τον προπονητή μου», λέει. Εχει περάσει τραυματισμούς και πέρασε δυσκολίες, αλλά «ποτέ, ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκε να τα παρατήσει». Μία από τις μεγάλες πίκρες του, ήταν πριν τρία χρόνια, στο φάιναλ φορ της Κ17. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά, οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια και τους έδωσαν μαγνήσιο για ξεκούραση. «Ενας συμπαίκτης μου έριξε το μπουκάλι, έσπασε και πάνω στους πανηγυρισμούς, πάτησα τα γυαλιά κι έκοψα το πόδι μου. Δεν έπαιξα στον τελικό. Και η ήττα αυτή είναι η χειρότερη στιγμή μου μέχρι τώρα», θυμάται.

Στον αντίποδα ως τη μεγαλύτερη χαρά του χαρακτηρίζει αυτό που ένιωσε όταν είδε τα μάτια του πατέρα του το καλοκαίρι του 2013, οπότε υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Στο τέλος της σεζόν 2013-14, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου και το καλοκαίρι του 2014 πήρε για πρώτη φορά μέρος στην προετοιμασία.

Στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του παίζει μπάσκετ, τένις, του αρέσει η παρέα με φίλους στο σπίτι και ένα πράγμα σκέφτεται. «Να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Διαβάστε ακόμη...