Ο έλεγχος των διεθνών

Μπορεί ο Δικέφαλος να μην είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πολλοί ήταν όμως οι διεθνείς παίκτες της ομάδας μας που αγωνίστηκαν με τις φανέλες των εθνικών τους ομάδων.
Ο έλεγχος των διεθνών

Διαβάστε αναλυτικά τα πεπραγμένα των "ασπρόμαυρων" διεθνών μέσα από το paokfc.gr:

Στέφανος Αθανασιάδης (Ουγγαρία-Ελλάδα 0-0)

Δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης η Εθνική μας ομάδα για την οποία αγωνίστηκε βασικός και σε όλο το παιχνίδι ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είχε θετική παρουσία, έδωσε πολλές μάχες και βοήθησε πολύ στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Ράζβαν Ρατς (Ρουμανία-Νησιά Φερόες 1-0)

Με το περιβραχιόνιο του αρχηγού αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης της Ρουμανίας κόντρα στους Νήσους Φερόες ο Ράζβαν Ρατς, συμβάλλοντας στην νίκη της ομάδας του, η οποία την φέρνει πιο κοντά στην πρόκριση στα τελικά του Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας. Ο Ρουμάνος ακραίος αμυντικός ήταν εξαιρετικός αμυντικά ενώ συνέβαλε και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του, έχοντας μάλιστα μία εξαιρετική σέντρα στο 41′ η οποία όμως δεν μετουσιώθηκε σε γκολ.

Εργκούς Κάτσε (Αλβανία-Αρμενία 2-1)

Από τον πάγκο παρακολούθησε ο Κάτσε την ανατροπή της Αλβανίας κόντρα στην Αρμενία. Οι Αλβανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ με αυτογκόλ μόλις στο 4′, αλλά κατάφεραν εν τέλει να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει συνέχειας και να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση.

Ρόμπερτ Μακ (Σλοβακία- Λουξεμβούργο 3-0)

Συνέχισε την ξέφρενη πορεία της στα προκριματικά η Σλοβακία, η οποία επιβλήθηκε με 3-0 του αδύναμου Λουξεμβούργου και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου, τρεις βαθμούς πάνω από την Ισπανία. Ο Ρόμπερτ Μακ, πέρασε αλλαγή στο 71′ στη θέση του Βάις, είχε διάθεση, αλλά η αναμέτρηση είχε ήδη κριθεί. Την Τρίτη η Σλοβακία θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση την Τσεχία στις 21:30.

Κριστιάν Νομπόα (Μεξικό-Εκουαδόρ 1-0)

Φιλική αναμέτρηση διεξήχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Λος Άντζελες μεταξύ του Μεξικού και του Εκουαδόρ. Ο Κριστιάν Νομπόα έπαιξε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, η οποία βρήκε νικητές τους Μεξικανούς με 1-0 με γκολ του Χαβιέ Ερνάντεζ στο 13′. Η ομάδα του Ισημερινού είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 73′, αλλά το πέναλτι του Μπολάνιος απέκρουσε ο Κορόνα. O Κριστιάν Νομπόα θα παραμείνει με την εθνική Εκουαδόρ καθώς την Τετάρτη (01.04) θα αντιμετωπίσουν στην Νέα Υόρκη την Αργεντινή σε φιλική αναμέτρηση.

Στέλιος Πόζογλου – Ευθύμης Κουλούρης – Τιμόθεος Τσελεπίδης – Παναγιώτης Δεληγιαννίδης (Εθνική Νέων-Ουκρανία 2-2)

Ισόπαλη αναδείχθηκε η Εθνική Νέων κόντρα στην αντίστοιχη της Ουκρανίας με 2-2 σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στην Τρίπολη. Πρωταγωνιστές για την χώρα μας ήταν δύο παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τους Στέλιο Πόζογλου και Ευθύμη Κουλούρη. Ο πρώτος πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας ενώ ο Κουλούρης έβγαλε και τις δύο ασίστ στον επί χρόνια συμπαίκτη στον Δικέφαλο και την Εθνική, κάνοντας "αντιστροφή ρόλων". Σε όλη την αναμέτρηση αγωνίστηκε και ο Τιμόθεος Τσελεπίδης ενώ αλλαγή στο 69′ πέρασε ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης. Οι τέσσερις νεαροί διεθνείς της ομάδας μας θα αγωνιστούν και την Δευτέρα κόντρα στην Ουκρανία σε φιλικό πριν επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη.

Μάριος Σιαμπάνης – Στέργιος Δοδοντσάκης (Εθνική Παίδων)

Μεγάλη επιτυχία για την Εθνική Παίδων η οποία προκρίθηκε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 καθώς τερμάτισε πρώτη στον 4ο όμιλο της Elite Round, αφήνοντας πίσω της Ιρλανδούς, Πολωνούς και Λευκορώσους. Με τον Σιαμπάνη να αγωνίζεται βασικός και στα τρία παιχνίδια του μίνι τουρνουά και να είναι μάλιστα ο μοναδικός τερματοφύλακας της διοργάνωσης που γεννήθηκε το 1999(!) η Ελλάδα πήρε ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Ιρλανδία στις 21 Μαρτίου, επικράτησε με 1-0 της διοργανώτριας Πολωνίας στις 23 και αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα κόντρα στους Λευκορώσους στις 28 για να πάρει μία σπουδαία πρόκριση. Και στις τρεις αναμετρήσεις πήρε συμμετοχή και ο Δοδοντσάκης του ΠΑΟΚ ο οποίος πέρασε σαν αλλαγή και στα τρία παιχνίδια.

Ο νεαρός διεθνής τερματοφύλακας Μάριος Σιαμπάνης δήλωσε στο epo.gr:

"Το πιστεύαμε από την αρχή και αποδείξαμε μέσα στο γήπεδο ότι το αξίζαμε. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι, γιατί στα πρώτα βήματά μας στο ποδόσφαιρο και τις Εθνικές Ομάδες καταφέραμε κάτι μεγάλο. Νιώθουμε ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ, αλλά θα χαρίσουμε κι άλλες επιτυχίες στη χώρα μας".

#Την Δευτέρα (30.03) στις 17:00 η Εθνική Ελπίδων του Κώστα Τσάνα με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη στην αποστολή της αντιμετωπίζει στο Περιστέρι την Κροατία σε φιλική αναμέτρηση.

Διαβάστε ακόμη...