Εκδήλωση στα Ανώγεια για τα θύματα των Τεμπών

Σήμερα 19 Οκτωβρίου στις 11.30 π.μ θα γίνει στο Δημοτικό στάδιο Ανωγείων η εκδήλωση φόρος-τιμής στα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος στα Τέμπη...
Εκδήλωση στα Ανώγεια για τα θύματα των Τεμπών

Ένα δυστύχημα που έγινε στις 4 Οκτωβρίου 1999 και στοίχισε την ζωή σε έξι νεαρούς φιλάθλους του Π.Α.Ο.Κ Θεσσαλονίκης που επέστρεφαν από την Αθήνα μετά από παιχνίδι της ομάδας τους με τον Παναθηναϊκό.

Ο Αετός Ανωγείων και ο σύνδεσμος φίλων Π.Α.Ο.Κ Ρεθύμνου διοργανώνουν την τελευταία πενταετία από κοινού αυτή την εκδήλωση στα Ανώγεια, όπου τιμάται η μνήμη νέων παιδιών που χάθηκαν στην άσφαλτο ακολουθώντας τη μεγάλη τους αγάπη, το ποδόσφαιρο.

Η φετινή εκδήλωση θα γίνει με καθυστέρηση δυο εβδομάδων καθώς οι φίλαθλοι του Π.Α.Ο.Κ στην Κρήτη περίμεναν να επουλωθούν οι πληγές από το τροχαίο ατύχημα που έπληξε τον Αετό και τρεις ποδοσφαιριστές του, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Θα υπάρξει επιμνημόσυνος δέηση στο χώρο του γηπέδου από τον π.Ανδρέα Κεφαλογιάννη, ενώ οι παριστάμενοι θα τιμήσουν και τον μεγάλο απόντα της οικογένειας της ομάδας τους,τον Ολυμπιονίκη, Παναγιώτη Ποικιλίδη που έφυγε πρόσφατα και πρόωρα από τη ζωή. Ο σπουδαίος παλαιστής είχε βρεθεί τον περασμένο Οκτώβριο στα Ανώγεια ως επίσημος από την Π.Α.Ε αλλά δυστυχώς "έφυγε" λίγους μήνες αργότερα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι φίλαθλοι θα αποδώσουν και χρηματικό ποσό για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου στην μνήμη των αδικοχαμένων αδερφών τους.

Τι έγινε στα Τέμπη

Μετά το παιχνίδι του Π.Α.Ο.Κ στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό (1-1), ένα πούλμαν που μετέφερε οπαδούς του Δικεφάλου -κατά την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη- συγκρούστηκε με φορτηγό στην περιοχή των Τεμπών.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, το λεωφορείο βγήκε εκτός πορείας και ανετράπη, με τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ και αρκετοί να τραυματιστούν.

Σκηνές πανικού ακολούθησαν στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου κατέφθαναν οι συγγενείς και φίλοι των παιδιών που επέβαιναν στο μοιραίο πούλμαν. Κάποιοι είδαν με ανακούφιση τους δικούς τους ανθρώπους στη λίστα των τραυματιών. Έξι οικογένειες, όμως, πληροφορήθηκαν τον θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων.

Τα 6 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους για την μεγάλη τους αγάπη, τον ΠΑΟΚ...

Χριστίνα Τζιόβα, ετών 18.

Γιώργος Γκανάτσιος, ετών 21.

Τάσος Θέμελης, ετών 19.

Δημήτρης Ανδρεαδάκης, ετών 25.

Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ετών 20.

Κυριάκος Λαζαρίδης, ετών 17

Διαβάστε ακόμη...