Άνοιξε ο δρόμος για τα χρέη ...

Από τα, πλέον, επίσημα χείλη άκουσαν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο με μείωση προστίμων και προσαυξήσεων.
Άνοιξε ο δρόμος για τα χρέη ...

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ότι οι οφειλές θα μπορούν να εξοφληθούν από 72 έως 100 δόσεις με μείωση προστίμων και προσαυξήσεων, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ποσοστά.

Χαρακτηριστικά είπε: "Πετύχαμε την αύξηση των δόσεων από 72 έως 100. Παράλληλα θα μειωθούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις για το υπόλοιπο των οφειλών. Βάζουμε εδώ τρεις προϋποθέσεις. Πρώτον, αυτοί που έχουν ήδη ρυθμίσει οφειλές και τις εξοφλούν να έχουν καλύτερη μεταχείριση και μειώσεις στα επιτόκια. Δεύτερον όσοι μπαίνουν από εδώ και πέρα να μπαίνουν με πολύ πιο απλό τρόπο και τρίτον θα είμαστε πολύ πιο αυστηροί με αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν, αλλά επιλέγουν να κλέβουν. Στόχος μας είναι όλοι να πληρώνουν αναλογικά γιατί έτσι θα μειωθούν και οι φόροι".

Πλέον ανοίγει ο δρόμος για τον ΠΑΟΚ να απαλλαγεί από το βραχνά των χρεών, καταβάλλοντας το πρωτογενές χρέος και 10% των προστίμων σε 12 δόσεις.

Η δήλωση Βενιζέλου

Για το ζήτημα είχε πάρει θέση και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πρόλαβε μέσα σε μία πρόταση να προαναγγείλει την ρύθμιση-ανάσα που δίνει λύση σε ένα από τα βασικά προβλήματα του ΠΑΟΚ. "Πετύχαμε τη ρύθμιση στο μέγιστο αριθμό δόσεων για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία", είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε ακόμη...