Facts & Figures για το Πλατανιάς–ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr όπως πριν από κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ σας προσφέρει ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά από την παράδοση των αναμετρήσεων. Διαβάστε τα Facts & Figures για το παιχνίδι με τον Πλατανιά.
Facts & Figures για το Πλατανιάς–ΠΑΟΚ

# 4 φορές έχουν βρεθεί αντίπαλοι σε επίσημο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά και ο Δικέφαλος έχει προηγηθεί και στα τέσσερα ματς. Στα τρία πρώτα πήρε τελικά και τη νίκη, αλλά στο τελευταίο ματς την περασμένη σεζόν το γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει στον ΠΑΟΚ τους τρεις βαθμούς. Ο Πλατανιάς έκανε την ανατροπή και σημείωσε τη μοναδική ως τώρα εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ.

# 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες έχει ο ΠΑΟΚ στις τελευταίες του δέκα επισκέψεις στην Κρήτη για το πρωτάθλημα με αντιπάλους τον ΟΦΗ, τον Εργοτέλη και τον Πλατανιά. Πριν από την ήττα από τον Πλατανιά την περασμένη σεζόν, ο ΠΑΟΚ είχε να ηττηθεί στην Κρήτη από τη σεζόν 2011-12 όταν ο Εργοτέλης είχε επικρατήσει 2-1.

# Είναι η 4η φορά που ο ΠΑΟΚ βρίσκει μπροστά του ως γηπεδούχο τον Γιάννη Χριστόπουλο σε αγώνα πρωταθλήματος. Ο Ελληνας τεχνικός, μάλιστα, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ηταν στις 4 Δεκεμβρίου 2011 όταν ανέλαβε ως υπηρεσιακός προπονητής στους Ηπειρώτες πριν μονιμοποιηθεί για ολόκληρη την σεζόν. Σε εκείνη την αναμέτρηση το σκορ ήταν 2-2 και ακολούθησαν ακόμη δύο σε εντός έδρας ματς, όλες με τα Γιάννινα. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με 2-1 στην τελευταία αγωνιστική των play off της σεζόν 2012-13.

# 1 φορά έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ο Γιάννης Χριστόπουλος με τον Άγγελο Αναστασίαδη – οι οποίοι έχουν συνεργαστεί στον ΠΑΣ Γιάννινα – και ήταν στην αναμέτρηση Πλατανιάς – Γιάννινα για την σεζόν 2012-13, με την μεταξύ τους αναμέτρηση να τελειώνει ισόπαλη 1-1. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει αντιμετωπίσει οκτώ φορές ομάδες στις οποίες είχε δουλέψει το ακριβώς προηγούμενο διάστημα και ο απολογισμός του είναι 4 νίκες – 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

# 3 γκολ έχει σημειώσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στις αναμετρήσεις με τον Πλατανιά και ήταν εκείνος που άνοιξε τον χορό των γκολ κόντρα στην ομάδα των Χανίων για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 11 Νοεμβρίου 2012. Ακολούθησαν δύο ακόμη στον δεύτερο γύρο εκείνης της σεζόν που είδε και την κόκκινη κάρτα. Ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει σκοράρει μια φορά, στο περσινό ματς στα Χανιά, ενώ από ένα έχουν και οι Λίνο – Βούκιτς.

Διαβάστε ακόμη...