"Κουμάντο στη διατησία ο Μαρινάκης" (vid)

Μια φίλη και συνεργάτιδα του μεγαλομετόχου της Βέροιας, φιλοξενήθηκε χτες (14/4) στην εκπομπή “Δίκη του Σκάι” και έδωσε στην Δικαιοσύνη στοιχεία για τα όσα αντιλήφθηκε η ίδια κατά την 8ετή συνεργασία της μαζί του.
"Κουμάντο στη διατησία ο Μαρινάκης" (vid)

Μίλησε για στενή συνεργασία του προέδρου της Βέροιας σε παράνομα στοιχήματα με άλλους παράγοντες, μίλησε για το ραντεβού του Αρβανιτίδη με τον Μαρινάκη το 2010, για τη σχέση του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού με την διαιτησία και τα κέντρα αποφάσεων, όπως η ίδια τα αντιλήφθηκε από διάφορα γεγονότα, για την… Louis Vuitton με τις 100.000 ευρώ αφού “πήγε καλά το χειρουργείο” και πολλές ακόμη “πικάντικες” λεπτομέρειες από την παρουσία της στο πλευρό του ισχυρού άντρα της Βέροιας.

Το ρεπορτάζ και οι δηλώσεις είναι από την “Δίκη στο Σκάι” που προβλήθηκε μετά τα μεσάνυχτα και τις μεταφέρουμε αυτούσιες:

“Γνώρισα τον κύριο Γιώργο Αρβανιτίδη το 2006 και έκτοτε ήμουν μαζί του σε όλα τα παιχνίδια της Βέροιας από το 2006 έως το 2012. Όπως είναι φυσιολογικό απέκτησε εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου και άρχισε να μου μιλάει για τους αγώνες και το ποδόσφαιρο. Τον Απρίλιο του 2008, 10-15 μέρες πριν την αναμέτρηση Λεβαδειακός-Βέροια ο κύριος Αρβανιτιδης συναντήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας με τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, τον κύριο Κομπότη. Όταν πήγαμε στη Λιβαδειά για το παιχνίδι ο Αρβανιτίδης μου είπε να περιμένω στο αυτοκίνητο μου. Στο ημίχρονο με πλησίασαν δύο κύριοι και μου έδωσαν μία τσάντα Louis Vuitton. Όταν την άνοιξα είδα μέσα πολλά χρήματα. Όταν ρώτησα τον κύριο Αρβανιτίδη χαμογέλασε και μου είπε ότι ήταν 100 χιλιάδες ευρώ. «Πήγε καλά το χειρουργείο», είπε χαρακτηριστικά και μου έδωσε δύο χιλιάρικα. Κατάλαβα ότι τα λεφτά είχαν σχέση με το παιχνίδι. Η Βέροια θα έπεφτε και ο Λεβαδειακός θα έμενε στην κατηγορία, όπως κι έγινε.

Όταν τον ρώτησα για το στοίχημα, μου είπε ότι αυτός δεν έπαιζε, αλλά ότι είχε έναν φίλο που πήγαινε στο εξωτερικό με 70-80 χιλιάρικα και έπαιζε παράνομο στοίχημα. Ο Αρβανιτίδης μου είχε πει ότι τα παιχνίδια της Β΄ εθνικής είναι προτιμότερα από της Σούπερ Λιγκ για να στοιχηματίζεις. Σε έναν αγώνα Νίκη Βόλου-Βέροια οι οπαδοί έβριζαν τον κύριο Αρβανιτίδη και αυτός σηκώθηκε και τους είπε τρεις φορές “ο Γιδόπουλος σας τα πήρε”. Κάποια στιγμή συναντήθηκε με τον κύριο Κωτούλα, τον πρόεδρο της Καρδίτσας, στην παραλία Κατερίνης. Ο Αρβανιτίδης του πρότεινε να σώσουν την Καρδίτσα και τη Βέροια και να βάλουν λεφτά να ρίξουν κάποια άλλη ομάδα. Ο κύριος Κωτούλας αρνήθηκε και έτσι κέρδισε η Καρδίτσα, ενώ η Βέροια έπεσε στη Γ΄ εθνική.

Με τον κύριο Κουρίδη, τον δικηγόρο της ΕΠΟ συναντήθηκε ο Αρβανιτίδης τέσσερις φορές παρουσία μου στον Πειραιά κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στην πρώτη συνάντηση ο κύριος Κουρίδης είχε κανονίσει ένα ραντεβού μεταξύ Αρβανιτίδη-Μαρινάκη. Εγώ η ίδια άφησα με το αυτοκίνητο τον Αρβανιτιδη στα γραφεία των επιχειρήσεων Μαρινάκη. Ο κύριος Κουρίδης τον είχε κατατοπίσει πως θα φερθεί στο ραντεβού γιατί -όπως του είπε- ο κύριος Μαρινάκης είναι περίεργος άνθρωπος. Όταν γύρισε από το ραντεβού, μου είπε ότι όλα πήγαν καλά. Με τον Κουρίδη μιλούσαν πολύ συχνά για τη διαιτησία και για το πρόβλημα με την ασφαλιστική ενημερότητα της Βέροιας. Μπροστά μου ο Κουρίδης του είπε να επιλέξει ποιον διαιτητή θέλει στους αγώνες της Βέροιας και εκείνος θα το τακτοποιούσε. Σχετικά με τη συνάντηση Μαρινάκη ο Αρβανιτίδης μου είπε ότι “πάω να γνωρίσω τον πρόεδρο που όλοι θέλουν να γνωρίσουν και κάνει κουμάντο σε όλη τη διαιτησία”. Το πρώτο ραντεβού Μαρινάκη-Αρβανιτίδη πρέπει να έγινε το 2010.

Όταν είχε πέσει η Βέροια μου είχε πει ότι παράγοντες άλλων ομάδων χωρίς να τους κατονομάσει έπιασαν παίκτες της Βέροιας για να υποβιβαστεί η ομάδα. Μου είπε τότε ότι το ίδιο θα κάνω και εγώ. Εγώ τα αποκαλύπτω όλα αυτά γιατί μου φέρθηκε άσχημα και το κάνω από μεγάλο θυμό. Ο Αρβανιτιδης ζητούσε από όλους τους προπονητές του να κάνουν ό,τι τους έλεγε. Ήταν πολύ νευρικός και οξύθυμος. Έχει βρίσει διαιτητή στα αποδυτήρια, ενώ έχει χτυπήσει ο ίδιος τον Κούγια.

Ο Κουρίδης τον διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί το θέμα της ενημερότητας και ότι θα τον σφυρίξει ο διαιτητής που ήθελε. Σε έναν αγώνα με τον ΠΑΟΚ κατά τα λεγόμενα Αρβανιτίδη είχε κανονιστεί να τον βοηθήσει ο Ζαγοράκης. Τελικά ο ΠΑΟΚ κέρδισε, ο Αρβανιτιδης έβριζε στα αποδυτήρια και έλεγε ότι ο Ζαγοράκης με κορόιδεψε. 3-4 φορές πήγαμε με προσκλήσεις στο Καραϊσκάκη να παρακολουθήσουμε αγώνα του Ολυμπιακού.

Φοβάμαι πολύ για τις αποκαλύψεις που κάνω. Ένας υπάλληλος του μου είπε “που πας να τα βάλεις, με το κράτος; Ξέρεις τι είναι ο Μαρινάκης και ο Αρβανιτίδης;”. Ξέρω όμως ότι πάνω από το κράτος είναι η δικαιοσύνη και πάνω από αυτήν ο θάνατος. Περιμένω ότι θα δεχθώ απειλές”.

Δείτε το video με τα όσα ειπώθηκαν (από το 17:00 και μετά ):

 

Διαβάστε ακόμη...