Facts & Figures για το ΠΑΟΚ–ΠΑΣ Γιάννινα

Το paokfc.gr όπως πριν από κάθε παιχνίδι σας παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά και στοιχεία από τις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ–ΠΑΣ Γιάννινα

3 φορές έχει επικρατήσει με 4-1 ο ΠΑΟΚ του ΠΑΣ Γιάννινα ως γηπεδούχος, σκορ που είναι το αγαπημένο του στις 18 μεταξύ τους συναντήσεις, μαζί με το 1-0. Υπάρχουν ακόμη δύο νίκες με 2-0 και 2-1. Μάλιστα με 4-1 υπέρ του ΠΑΟΚ τελείωσε η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων που ήταν με γηπεδούχο τον Δικέφαλο.

5 νίκες στα έξι τελευταία ματς ανεξάρτητα έδρας έχει ο ΠΑΟΚ με την ηπειρωτική ομάδα, ενώ το παράδοξο είναι πως στις οκτώ από τις οκτώ αναμετρήσεις δεν έχει επικρατήσει γηπεδούχος. Σε αυτή τη σειρά των οκτώ αγώνων, ο ΠΑΟΚ έχει πέντε νίκες (τέσσερις εντός και μια εκτός) και ο ΠΑΣ δύο νίκες, ενώ υπάρχει και μια ισοπαλία.

19 αγώνες έχουν δώσει συνολικά οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ και ο απολογισμός είναι 13 νίκες για τον Δικέφαλο, τρεις ισοπαλίες με 1-1 οι δύο και μια χωρίς γκολ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τρεις νίκες, με την πρώτη να είναι στις 4 Φεβρουαρίου 2001 μετά από 13 ματς ως φιλοξενούμενος που μετρούσε δέκα ήττες και τρεις ισοπαλίες.

9 γκολ με τον ΠΑΟΚ έχει ο Λάζαρ, ο οποίος έχει σκοράρει δύο φορές απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο άνοιξε λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ στην Super League ήταν στις 4 Δεκεμβρίου 2011, ενώ το δεύτερο ήταν στην φετινή αναμέτρηση για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Τα επτά γκολ που έχει ο Λάζαρ στο πρωτάθλημα είναι όλα σε εκτός έδρας αγώνες, ενώ τα άλλα δύο (Κύπελλο και Ευρώπη) είναι μέσα στην Τούμπα.

2 φορές έχει επισκεφθεί την Τούμπα ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης και έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Την σεζόν 2012-13 με τον ΟΦΗ, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1, ενώ αυτή τη σεζόν είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ως προπονητής του Εργοτέλη, όπου ηττήθηκε με 2-1 στο τέλος.

Διαβάστε ακόμη...