O Λάμπης Κουϊρουκίδης στην Τούμπα

Την Κυριακή το γήπεδο της Τούμπας θα υποδεχτεί για πρώτη φορά έναν ζωντανό θρύλο της ιστορίας του συλλόγου. Τον αρχισκόρερ της μαγικής τριπλέτας της δεκαετίας του '50, τον Λάμπη Κουϊρουκίδη.
O Λάμπης Κουϊρουκίδης στην Τούμπα

Τον παίκτη που είχε αναγκάσει τους φίλους του ΠΑΟΚ να λένε «ο Θεός να βάλει το χέρι του και ο Κουϊρουκίδης το πόδι του» όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

Εναν μεγάλο ποδοσφαιριστή που αναγκάστηκε στα αποσυρθεί νωρίς, μόλις στα 28 του, από την αγωνιστική δράση λόγω τραυματισμού και έτσι δεν του δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να αγωνιστεί στο καινούριο τότε γήπεδο της Τούμπας. Ολες του οι ποδοσφαιρικές παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Σιντριβάνι.

{gallery}2013/Palaimaxoi/Kouiroukidis{/gallery}

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Αρη θα τιμήσει τον Λάμπη Κουϊρουκίδη, ο οποίος στα 82 του χρόνια θα βιώσει για πρώτη φορά το συναίσθημα της αποθέωσης στην Τούμπα. Και είναι κάτι που το περιμένει με ανυπομονησία. Πέρασαν χρόνια από τότε που ο ίδιος ήταν πρωταγωνιστής και το χειροκρότημα του έχει λείψει. Το παραδέχτηκε, βουρκωμένος, στην πρώτη αναγνωριστική επαφή του με την Τούμπα. Οταν μας μίλησε για την εποχή που ήταν σούπερ σταρ. Τότε που έμεινε ένα χρόνο εκτός αγωνιστικής δράσης για να πάρει μεταγραφή από τη Δράμα στον ΠΑΟΚ. Που κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης. Που σημείωνε το ένα γκολ μετά το άλλο. Το κοντέρ σταμάτησε στα 91 σε 160 συμμετοχές.

Ο Λάμπης Κουϊρουκίδης λίγο πριν τη βράβευση για την προσφορά του στον ΠΑΟΚ, μίλησε στην κάμερα του PAOK TV.

Διαβάστε ακόμη...