Εργοτέλης pregame analysis

Οταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο Εργοτέλης στο 1/3 της σεζόν θα βρισκόταν μοιραζόταν την 4η θέση της βαθμολογίας με τον Παναθηναϊκό, έχοντας υποστεί μόλις μία ήττα.
Εργοτέλης pregame analysis

Οι Κρητικοί αποτελούν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, όχι τόσο για τη βαθμολογική τους συγκομιδή και τ' αποτελέσματα, αλλά για την αγωνιστική προσέγγιση του παιχνιδιού. Ο Εργοτέλης είναι μία από τις (λίγες) ομάδες που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο ανεξαρτήτως του αντιπάλου κι έρχεται στην Τούμπα με το... παράσημο του εκτός έδρας αήττητου.

Η προσπάθεια του Εργοτέλη να δημιουργήσει και όχι να καταστρέψει, βέβαια, δημιουργεί ορισμένα προβλήματα στην ομάδα που κάνει εύκολα το λάθος κι έχει περισσότερες λανθασμένες (433) από ολοκληρωμένες (395) μεταβιβάσεις, ενώ ως τώρα έχει δεχτεί 113 προσπάθειες για γκολ περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα της Super League πλην του Λεβαδειακού.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Γιάννης Πετράκης

Μία από τις πλέον γνώριμες φυσιογνωμίες στο κρητικό ποδόσφαιρο με μακρά θητεία στους πάγκους, αλλά δίχως πολλές παραστάσεις σε ψηλό επίπεδο, ο Πετράκης ήταν μια επιλογή ρίσκο για τη διοίκηση του Εργοτέλη στην επιστροφή της ομάδας στη Super League. Ρίσκο που ως τώρα φαίνεται να αποδίδει.

Ο τεχνικός του Εργοτέλη ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής τη σεζόν 1991-92, ωστόσο για να καθίσει σε πάγκο της πρώτης κατηγορίας έπρεπε να περιμένει ως την περασμένη σεζόν οπότε και διαδέχτηκε τον Νίκο Αναστόπουλο στον ΟΦΗ καταφέρνοντας να τον κρατήσει στην κατηγορία. Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του στον Εργοτέλη, αφού διατέλεσε προπονητής του και την περίοδο 1992-94.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Ζιγκί Μπαντιμπανγκά

Ο Βέλγος ακραίος χαφ στο ξεκίνημα της καριέρας του θεωρούνταν ένα από τα μεγάλα ταλέντα της χώρας του. Προϊόν της φημισμένης Ακαδημίας της Αντερλεχτ βγήκε νωρίς στο προσκήνιο, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός του έκοψε τη φόρα. Οταν επανήλθε τον είχαν... προσπεράσει άλλη στην ιεραρχία της ομάδας των Βρυξελλών κι έτσι αναγκάστηκε να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Επειτα από μια γεμάτη σεζόν στην Σαρλερουά κι αφού το όνομά του ακούστηκε μέχρι και για τον Ολυμπιακό ο 22χρονος παίκτης κατέληξε στην Κρήτη. Εχει ένα γκολ και δύο ασίστ σε εννιά ματς.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΤΥΧΟΣ

Μάρκος Μπαμπάμ

Αφήνοντας στην άκρη τα αποτυχημένα λογοπαίγνια με βάση το όνομά του και περνώντας στην ουσία, ο Βραζιλιάνος που ήρθε από τα αζήτητα έκανε τη διαφορά στο ξεκίνημα της σεζόν για τον Εργοτέλη με δύο γκολ και μια ασίστ σε πέντε εμφανίσεις. Τραυματίστηκε σοβαρά και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Η ιστορία του μοιάζει με του Μπαντιμπανγκά. Στα 18 του χρόνια θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο, πήρε μεταγραφή για τη μεγάλη Ιντερνασιονάλ, δεν κατάφερε να αποδείξει την αξία του και στην πορεία είχε καθοδική πορεία.

ΤΟ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΣΤΕΡΙ

Αγγελος Χαντί

Δεν είναι καινούριος. Διανύει την τέταρτη σεζόν του στον Εργοτέλη, αλλά αυτή τη φορά μοιάζει έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Ηταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου των Κρητικών στη μεγάλη κατηγορία και συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και στη Super League έχοντας ένα γκολ και τρεις ασίστ μέχρι στιγμής.

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΓΝΩΡΙΜΟΣ

Ηλίας Αναστασάκος

Στα 35 του πια ο υψηλόσωμος επιθετικός εξακολουθεί να αποτελεί την απόδειξη πως στο ποδόσφαιρο η αποτελεσματικότητα είναι σημαντικότερη από το ταλέντο. Ο Ανασταστάκος πέρασε από την Τούμπα για μιάμιση σεζόν πετυχαίνοντας επτά γκολ. Ενα από αυτά ήταν κόντα στη σημερινή του ομάδα. Με τη φανέλα του Εργοτέλη έχει ήδη στείλει δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ έχει δώσει και μια ασίστ.

Διαβάστε ακόμη...