Ο «Αετός» τίμησε τους αδικοχαμένους ΠΑΟΚτσήδες

Με σεβασμό τίμησαν την Κυριακή στα Ανώγεια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,τα έξι αδικοχαμένα παιδιά του δυστυχήματος των Τεμπών,οι σύνδεσμοι φίλων του Π.Α.Ο.Κ. στη Κρήτη και ο Αετός Ανωγείων.
Ο «Αετός» τίμησε τους αδικοχαμένους ΠΑΟΚτσήδες

Στο Δημοτικό στάδιο Ανωγείων παραβρέθηκε σύσσωμη η Διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές του Αετού, αντιπροσωπείες όλων των συνδέσμων της ομάδας της Θεσσαλονίκης ,καθώς και το μέλος της Διοίκησης της Π.Α.Ε και Ολυμπιονίκης της Πάλης κ.Παναγιώτης Ποικιλίδης και ο σύμβουλος του προέδρου της ομάδας και παλιός διεθνής διαιτητής κ.Μάλαμας Τεβεκέλης.

Ο πάτερ Ανδρέας Κεφαλογιάννης τέλεσε το τρισάγιο στην μνήμη των έξι αετόπουλων και στη συνέχεια έδωσε ένα κρητικό μαντήλι στον κ.Ποικιλίδη ενώ ο πρόεδρος του Αετού έδωσε μια μπλούζα του Αετού και ένα λάβαρο με τα σήματα των δυο ομάδων .

Ο π.Ανδρέας είπε στην ομιλία του χαρακτηριστικά:

"Αγαπητοί προσκεκλημένοι φίλοι και φίλες της ιστορικής ομάδας του ΠΑΟΚ, φίλε Παναγιώτη Ποικιλίδη αξιε Ολυμπιονίκη που τίμησες τα ελληνικά χρώματα, σας καλοσωρίζουμε στα Ανώγεια, εδώ στους πρόποδες του Ψηλορείτη στο δημοτικό στάδιο Ανωγείων...

Ο μεγάλος μας κρητικός, ο Νίκος Καζαντζάκης έγραψε: Εγώ κοιτάζω κάθε στιγμή το θάνατο· τον κοιτάζω και δε φοβούμαι· όμως και ποτέ, ποτέ δε λέω: Μου αρέσει. Όχι, δε μου αρέσει καθόλου! Δεν υπογράφω! Η απώλεια των έξι αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στο τραγικό δυστύχημα της 4ης Οκτωβρίου 1999, στα Τέμπη, ήταν και απώλεια όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου. Κανείς δεν ξεχνιέται όταν τον μνημονεύουμε και κανένας φίλαθλος από όποια ποδοσφαιρική "οικογένεια" δεν ξεχνά αυτούς τους νέους. Η κοινή τους αγάπη για την ομάδα τους και ο άδικος θάνατός τους δείχνει πως η ζωή συμβαίνει με τους δικούς της όρους. Κάθε άδικος θάνατος θα πρέπει να μας κάνει πιο ενεργούς πολίτες, όχι αδιάφορους να περιμένουμε μοιρολατρικά να αποφασίζουν άλλοι για μας, αλλά εμείς για τη ζωή μας... για αυτούς που αξίζει να αγωνιζόμαστε,... αυτούς που αξίζει να θυμόμαστε!

Τα έξι παιδιά χάθηκαν για μια ιδέα την οποία πίστευαν, για μια ομάδα που κουβαλάει στις πλάτες της ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορία. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό σωματείο, είναι η σελίδα εκείνη της ιστορίας όπου έχει αναγραφεί ο πόνος, ο καημός και ο ξεριζωμός του Ελληνα του Πόντου, του Ελληνα της Μικράς Ασίας, του αιώνιου Ελληνα που σε όποια γωνιά της ευρύτερης περιοχής κι αν βρέθηκε άφησε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του.

Σήμερα που η πατρίδα μας περνάει τις δυσκολότερες στιγμές στην μεταπολεμική της ιστορία, θα πρέπει όλοι μας υψώσουμε τείχος αντίστασης απέναντι σε όλου εκείνους που επιχειρούν να καταλύσουν τη Δημοκρατία, αλλά και σε όλους εκείνους που με τις επιλογές τους οδηγούν μια χώρα και ένα λαό σε εξαθλίωση.

Ως εδώ και μη παρέκει, ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να δώσει τη δική του απάντηση. Απάντηση τόσο στους φασίστες και τους ναζιστές , όσο και στις πολιτικές εκείνες που εξέθρεψαν το φαινόμενο του ΦΑΣΙΣΜΟΥ στην χώρα μας.

Οφείλω ωστόσο να επισημάνω, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις ότι η ελληνική δικαιοσύνη λειτούργησε άψογα και μπράβο της όμως θέλω να πιστεύω ότι αν χρειαστεί θα λειτουργήσει και πάλι αναζητώντας όλους εκείνους που οδήγησαν την Ελλάδα σιδεροδέσμια στα μπουντρούμια του ΔΝΤ.

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ, ο Θεός να σας ευλογεί, ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή των έξι παιδιών, ο Θεός ας βοηθήσει τη Ελλάδα να βγει από αυτή τη φοβερή κρίση.

Να΄στε καλα" ολοκλήρωσε ο πρώην πρόεδρος του Αετού.

Το μνημόσυνο ολοκληρώθηκε με συνθήματα των φίλων της ομάδας που έδωσαν ραντεβού και πάλι στα Ανώγεια την επόμενη χρονιά καθώς η εκδήλωση αυτή γίνεται πλέον θεσμός στο χωριό μας.

Στη συνέχεια η Διοίκηση του Αετού παρέθεσε δείπνο στους προσκεκλημένους της στην ταβέρνα "Αμάλθεια" καθώς και καφέ στην πλατεία Μειντάνι. Ο Αετός ευχαριστεί θερμά τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας κ.Ευρυπίδη Χαιρέτη για την ευγενική προσφορά του τραπεζιού στην ομάδα μας.

Ο κ. Παναγιώτης Ποικιλίδης δήλωσε για την εκδήλωση:

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Αετό Ανωγείων και τους συνδέσμους της Κρήτης για την πρωτοβουλία αυτή να τιμήσουν εδώ στα Ανώγεια την μνήμη των έξι αδικοχαμένων παιδιών μας,αυτό τιμάει και την Π.Α.Ε. αλλά και σύσσωμο τον κόσμο της ομάδας μας.Εύχομαι να συνεχιστεί αυτό και να γίνεται κάθε χρόνο στα Ανώγεια.Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί είδα και απλούς ανθρώπους να έρχονται εδώ για να τιμήσουν αυτά τα παιδιά. Ταυτόχρονα είμαι και ιδιαίτερα ευχαριστημένος που βλέπω ότι υπάρχουν Παοκτσήδες και σε αυτό το χωριό και περιμένουμε όλοι η ομάδα μας να ανέβει ακόμα ψηλότερα..΄΄.

Ο πρόεδρος του Αετού Ανωγείων κ.Μιλτιάδης Πλουσής δήλωσε:

"Εδώ στα Ανώγεια ξέρουμε τι σημαίνει να χάνεσαι για μια ιδέα και πιστεύω ότι είναι το καταλληλότερο μέρος εκτός Θεσσαλονίκης για να γίνει ένα τέτοιο τρισάγιο στην μνήμη αυτών των παιδιών.Ελπίζω κάθε χρόνο να γίνεται εδώ και να είναι η παρουσία του κόσμου όλο και μεγαλύτερη,γιατί πραγματικά δε πρέπει να ξεχνάμε παιδιά που έχουν φύγει χωρίς να έχουν κάνει κανένα κακό,απλά ήταν οπαδοί μιας ομάδας.Εύχομαι ο αθλητισμός να μην ξαναζήσει ποτέ τέτοια απώλεια...".

Ο πρόεδρος του συνδέσμου φίλων Π.Α.Ο.Κ. Ρεθύμνου κ Γιώργος Αντωνογιαννάκης δήλωσε:

"Είναι χρέος και ευθύνη να τιμάς αυτά τα παιδιά που χάθηκαν για την αγαπημένη τους ομάδα. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα Ανώγεια,ιστορικό χωριό και από τα πιο ορεινά της Κρήτης .Δεν είναι τυχαία η επιλογή του χώρου για αυτό το μνημόσυνο. Ευχαριστούμε και το χωριό και τον Αετό Ανωγείων για τη φιλοξενία.Του χρόνου όλοι μαζί και πάλι εδώ..".

Διαβάστε ακόμη...