Ο «Αετός» και οι ΠΑΟΚτζήδες της Κρήτης, τιμούν τους έξι

Σήμερα Κυριακή 7 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι στο Δημοτικό στάδιο Ανωγείων ο πρόεδρος του Αετού π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ από τους συνδέσμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων.
Ο «Αετός» και οι ΠΑΟΚτζήδες της Κρήτης, τιμούν τους έξι

Στην συνέχεια ακολούθησε φιλικό παιχνίδι του Αετού με τους συνδεσμίτες του Δικεφάλου. Μια εκδήλωση που πέρυσι έλαβε χώρα στο Ηράκλειο στο γήπεδο της Μινωικής και από φέτος στα Ανώγεια με την βεβαιότητα πλέον ότι θα αποτελέσει θεσμό και θα γίνεται κάθε χρόνο στα Ανώγεια.

Ο πρόεδρος του Αετού π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης μιλάει για αυτή την εκδήλωση μνήμης αναφέροντας: "Η εκδήλωση μνήμης για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη πριν από 13 χρόνια, δεν αποφασίστηκε για οικονομικούς ή εμπορικούς λόγους. Το ποδόσφαιρο που εκπροσωπώ μέσω του Αετού Ανωγείων, είναι αυτό που οφείλει να στέκεται στο πλευρό του λαού. Ας αφήσουμε όλοι τις υποκρισίες και τα μεγάλα λόγια ενδιαφέροντος και αγάπης στο άθλημα. Η ανιδιοτελής αγάπη για το σύλλογο, το οπαδικό κίνημα και το άθλημα μπορεί να δοθεί απλόχερα μόνο μέσω του ερασιτεχνισμού. Οι ΠΑΕ είναι εταιρίες και οι παράγοντες τους στελέχη τους που ως πρώτιστο μέλημα τους είναι το χρήμα και το κέρδος. Εκμεταλλεύονται διαρκώς την αγάπη οπαδών, απλών παιδιών που τρέχουν πίσω από τη φανέλα και το σήμα, προκειμένου να αποκτήσουν ισχύ και να γίνουν παίκτες του βρώμικου παιχνιδιού που παίζεται στο παρασκήνιο, στις κλειστές αίθουσες και σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Οι οπαδοί είναι παιδιά που προσπαθούν να βρουν μία διέξοδο από τη δύσκολη καθημερινότητα. Να ανακουφίσουν, έστω και προσωρινά, τη δύσκολη ζωή που βιώνουν. Αυτό καμία εταιρία δεν μπορεί να το αντιληφθεί, καθώς το μόνο που βλέπει είναι στρατοί και πελατεία. Αν οι υγιείς δυνάμεις των συλλόγων, οι ερασιτέχνες που αποδεδειγμένα νοιάζονται για όλα όσα ανέφερα, δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια

τους, πρόκειται να ξεφύγουμε από τη βρωμιά. Ελπίζω οι άνθρωποι που βρίσκονται στα ηνία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να κατανοήσουν την κοινωνική και πολιτική κρίση που βιώνουμε και να σταθούν στο πλευρό του λαού τους, του συλλόγου και του αθλήματος. Εύχομαι να δείξουν πως σέβονται τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στην καλύτερη ηλικία τους, για να στηρίξουν την μοναδική όαση στη ζωή τους. Ελπίζω να δείξουν πως στους καιρούς του χρήματος και της λογιστικής, η ψυχή και η καρδιά τους παραμένουν απούλητα.!"

Για τα Ανώγεια και την τιμή στα αδέρφια που χάθηκαν μιλάει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ Ρεθύμνης Γιώργος Αντωνογιανάκης αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσουμε τους φιλάθλους μας. Πέρυσι είχε γίνει κάτι ανάλογο και από τους τρεις συνδέσμους της Κρήτης και δώσαμε ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ μας. Και συμβολικά αγοράσαμε 6 εισιτήρια διαρκείας, ένα για κάθε παιδί, στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ. Φέτος σαν μία ιδέα διαφορετική, αποφασίσαμε να δώσουμε ένα φιλικό παιχνίδι με την ομάδα του Αετού Ανωγείων, σε μία περιοχή που οφείλω να ομολογήσω πως χτυπά δυνατά η καρδιά του ΠΑΟΚ. Τα Ανώγεια είναι ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Κρήτης και οφείλω να αποκαλύψω πως το ΠΑΟΚτσήδικο στοιχείο είναι πολύ έντονο. Και θα υλοποιήσουμε αυτή τη σκέψη με τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα με αντίπαλο την ομάδα του Αετού. Μάλιστα η διοίκηση του Αετού Ανωγείων και ο πρόεδρός του παπα Ανδρέας Κεφαλογιάννης, δέχθηκε να συμμετέχει με πολύ μεγάλη χαρά και τον ευχαριστούμε για αυτό, τιμώντας την μνήμη των 6 φιλάθλων μας. Θα γίνει πρώτα ένα τρισάγιο στην μνήμη των παιδιών, στα Ανώγεια και αμέσως μετά θα διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας. Και όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος το κλαμπ Ρεθύμνου θα αγοράσει έξι εισιτήρια διαρκείας μίας ομάδας του ΠΑΟΚ από τον ερασιτέχνη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Ρεθύμνου που μας βοήθησε στη διοργάνωση αυτού του αγώνα. Δεν είναι ΠΑΟΚτσήδες οι άνθρωποι, αλλά με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Στο παιχνίδι θα συμμετέχουν συνδεσμίτες και από το Ηράκλειο, τα Χανιά και φυσικά από το Ρέθυμνο που διοργανώνει αυτή την εκδήλωση. Εννοείται πως θα είμαστε όλοι μαζί στο Γεντί Κουλέ για να υποστηρίξουμε την ομάδα μας στον σαββατιάτικο αγώνα με τον ΟΦΗ. Θα είναι ένα ΠΑΟΚτσήδικο διήμερο το οποίο έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους εμάς που ζούμε στην Κρήτη και αγαπάμε τον ΠΑΟΚ "καταλήγει ο πρόεδρος του συνδέσμου.

Έξι νέα παιδιά, έξι "αετόπουλα" που χάθηκαν στην άσφαλτο αλλά ζουν στις καρδιές όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων. Ότι θυμάσαι δεν πεθαίνει και έτσι η μνήμη των παιδιών θα μένει άσβεστη αιώνια, θυμίζοντας σε όλους την αξία της ανιδιοτελούς αγάπης προς μια ιδέα. Όπως λένε και οι φίλοι του ΠΑΟΚ :"Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελο σου Χριστινάκι. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους αγώνες σου για το μεγαλείο της ΠΑΟΚΑΡΑΣ μας Δημητράκη. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το τελευταία σου λόγια στο λεωφορείο Κυριάκο. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το πόσο πολύ ήθελες να έρθεις σε αυτήν την εκδρομή Τασούλη. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την μούρλα που κουβαλούσες πάνω σου Γιωργάκη. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το πώς ένιωθες για τον ΠΑΟΚ Μπάμπη. Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ αδέρφια. Και να ξέρετε ότι πεθαίνει μόνο ότι ξεχνάμε. Εσείς θα είστε για πάντα ζωντανοί. Οι θέσεις σας στα λεωφορεία είναι πάντα κενές και σας περιμένουν».

Αθάνατοι..

Πηγή: anogi.gr

Διαβάστε ακόμη...