"Να υπάρξει το κατάλληλο φορμάρισμα"

Ο εργοφυσιολόγος, Γιώργος Ζιώγας, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ.
"Να υπάρξει το κατάλληλο φορμάρισμα"

Αρχικά είπε στον "Sport 103 fm" για την διαδικασία:

"Η επιθυμία στην αρχή είναι να έχουμε καλή χρονιά. Οι παίκτες είναι σε φυσιολογικά επίπεδα Οι αρχικοί έλεγχοι μας δίνουν στοιχεία για το πως πρέπει να κινηθεί η προετοιμασία. Δεν περιμέναμε κάποιος να είναι τελείως καλά σε φυσική κατάσταση, δεν θα ήταν φυσιολογικό".

Πρόσθεσε ότι: "Όταν οι ομάδες ξεκινούν από νωρίς υπάρχει η ανάγκη για μεγάλη απόδοση από νωρίς, αλλά πρέπει να βάλεις τα πράγματα στην ζυγαριά. Γιατί όταν πας να φορμάρεις έναν παίκτη γρήγορα ξέρεις ότι αυτό μπορεί να το πληρώσεις μετά από δύο ή τρεις μήνες. Γι' αυτό πρέπει να γίνει μία αξιολόγηση των αντιπάλων για να υπάρξει το κατάλληλο φορμάρισμα την κατάλληλη στιγμή".

Συνεχίζοντας δήλωσε: "Οι περισσότεροι παίκτες έκαναν κάποια συντήρηση την περίοδο διακοπών και εμείς θέλουμε τώρα να προχωρήσουμε σε κάποιες βασικές προσαρμογές. Δεν είχαμε κάποιον υπέρβαρο, το να ξεφύγει κάποιος 1-1,5 κιλό σε διακοπές είναι φυσιολογικό".

Για τους διεθνείς παίκτες που συμμετείχαν στο EURO: "Είναι κάπως δύσκολο για αυτούς τους παίκτες γιατί έχουν τραβήξει λούκι και μέσα στην σεζόν όταν οι άλλοι δεν είχαν ματς αυτοί έπαιζαν με την Εθνική. Θα ξεκουραστούν όσο αποφασίσει ο προπονητής και θα γίνουν τα κατάλληλα τεστ πριν την προετοιμασία. Καταλαβαίνουμε την κούραση, σκοπός μας είναι και να τους ξεκουράσουμε αλλά και να πάρει ο ΠΑΟΚ τους βαθμούς που πρέπει".

Κατέληξε λέγοντας: "Πιστεύω ότι οι περισσότεροι προπονητές έχουν πολλά πάνω από το κεφάλι τους. Ο κ. Δώνης είναι νεότερος από τους υπόλοιπους προπονητές που πέρασαν οπότε ίσως να είχε τα καλύτερα αποτελέσματα στα εργομετρικά".

Διαβάστε ακόμη...