Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΝΠΣ Βόλος

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 21ης αγωνιστικής της Super League 2019-20 κόντρα στον ΝΠΣ Βόλος στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΝΠΣ Βόλος

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα σε ομάδες της Μαγνησίας, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

Ο ΝΠΣ Βόλος ήταν η 69η ομάδα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο Α' Εθνικής λίγες στα 60 χρόνια της Α' Εθνικής. Η προηγούμενη που είχε μπει στην λίστα ήταν η Λαμία και στο φετινό πρωτάθλημα τις αντιμετωπίζει με μια αγωνιστική διαφορά.

Η συγκομιδή των τελευταίων χρόνων με τις «νέες» ομάδες της κατηγορίας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, αφού με την Λαμία ο ΠΑΟΚ μετρά έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ.

Η προηγούμενη ακριβώς νεοφώτιστη ήταν η ΑΕΛ Καλλονής, με την οποία ο ΠΑΟΚ στα τρία χρόνια που έμεινε η ομάδα της Λέσβου στην κατηγορία είχε 5 νίκες και μια ισοπαλία. Αυτή η επίδοση ήρθε να προστεθεί στην συγκομιδή του Δικεφάλου απέναντι στον Πλατανιά, με τον οποίο είχε 10 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Αυτή η ήττα από την ομάδα του Πλατανιά ήταν παρένθεση, αφού προηγούμενος αντίπαλος ήταν ο Θρασύβουλος που έμεινε μόλις μια χρονιά και ο ΠΑΟΚ επικράτησε και στα δύο ματς. Ο ΠΑΟΚ συνολικά στα τελευταία χρόνια με τους νεοφώτιστους σε όλα τα χρόνια που παρέμειναν στην κατηγορία έχει 24 νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μία από τις τρεις ομάδες που έχουν αδιάλειπτη συμμετοχή στον θεσμό της Α' Εθνικής και αυτή είναι η 61η παρουσία του. Τόσες έχουν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, ενώ ακολουθούν ο Πανιώνιος και η ΑΕΚ με 58.

Η τελευταία φορά που αντιμετώπισε ομάδα από τον Βόλο για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ ήταν την σεζόν 2010-11 και επικράτησε με 3-0 του τοπικού Ολυμπιακού χάρη στα γκολ των Λίνο (21'), Βιεϊρίνια (43') και Σαλπιγγίδη (87').

Στην πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στον Βόλο με 2-0 χάρη στα γκολ του Λημνιού (29') και Πέλκα (74').

Διαβάστε ακόμη...