Facts & Figures για το Λαμία-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 20ης αγωνιστικής της Super League 2019-20 κόντρα στη Λαμία στο Δημοτικό Στάδιο Λαμίας.
Facts & Figures για το Λαμία-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

* 5 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με την Λαμία μετρά ο ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας και μάλιστα χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Η πρώτη τους αναμέτρηση σε επίπεδο Super League ήταν την σεζόν 2017-18, η οποία ήταν και παρθενική της Λαμίας στη μεγάλη κατηγορία.

* Το συνολικό σκορ των αναμετρήσεων είναι 13-0 με τον ΠΑΟΚ να έχει μεγάλο πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Ο Δημήτρης Πέλκας έχει σκοράρει σε δύο διαφορετικές αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Ο Πρίγιοβιτς είναι εκείνος που έχει δύο γκολ στο ίδιο ματς στην πρώτη ιστορικά αναμέτρηση στις 15 Οκτωβρίου 2017.

* Πριν από τις συναντήσεις τους για το πρωτάθλημα είχαν αναμετρηθεί μόνο για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος και φυσικά με απόσταση κατηγοριών μεταξύ τους. Μόνο η μία από αυτές τις τρεις αναμετρήσεις έγινε με γηπεδούχο την Λαμία και ήταν στις 20 Φεβρουαρίου 1985, τη σεζόν που ο ΠΑΟΚ πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα.

* Για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 9-1 σε έναν αγώνα που αποτέλεσε ρεβάνς του 6-0 της Τούμπας. Ο Λέντα είχε πετύχει το μοναδικό γκολ της Λαμίας από το σημείο του πέναλτι, ενώ για τον Δικέφαλο σκόραραν οι Βασιλάκος (3), Μαυρομάτης (2), Ιορδανίδης (2) Πάπριτσα, Ιωσηφίδης. Από το 32ο λεπτό η Λαμία αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο Καλεντέρογλου είδε την κόκκινη κάρτα.

* Η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία ήταν στις 28 Ιουνίου 1972, όταν η Λαμία έγινε η πρώτη ομάδα της Β' Εθνικής κατηγορίας που έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 στην Τούμπα με τα γκολ των Σαράφη (48') και Αποστολίδη (56').

* Στις 6 Φεβρουαρίου 1985 ήταν το πρώτο ματς για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 6-0 στην Τούμπα σε ένα ματς που σκόραραν οι Πάπριτσα (2), Δημόπουλος (2), Δαμανάκης, Ιορδανίδης.

Διαβάστε ακόμη...