Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στους Κρητικούς λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

Μόλις για τέταρτη φορά θα τεθούν αντιμέτωποι ως ζευγάρι οι δύο ομάδες στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας και μάλιστα στις τρεις προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν υπήρξαν τέσσερις αγώνες μεταξύ τους, αφού οι συναντήσεις του το 1990-91 και το 2009-10 ήταν μονά παιχνίδια.

Η πρόκριση και τις δύο από τις τρεις προηγούμενες φορές ήταν για τον Δικέφαλο, ενώ το 1990-91 συναντήθηκαν σε όμιλο και προκρίθηκαν και οι δύο στην επόμενη φάση του θεσμού. Στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες υπάρχουν δύο νίκες του ΠΑΟΚ και δύο ισοπαλίες, ενώ αυτή που σημείωσε ο Δικέφαλος στο Ηράκλειο στις 7 Ιανουαρίου 2020 ήταν η τρίτη και εκείνη με το πιο ευρύ σκορ.

Ο Μαγκντί Ντολμπά είναι ο πρώτος σκόρερ των αγώνων τους στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ για τον ΠΑΟΚ έχουν βρει δίχτυα έξι διαφορετικοί ποδοσφαιριστές και οι Λημνιός , Μπίσεσβαρ , Άκπομ που σκόραραν στο πρώτο φετινό ματς των δύο ομάδων έβαλαν το όνομα τους δίπλα σε αυτά των Ντολμπά, Σαλπιγγίδη, Παπάζογλου.

Η πρώτη τους συνάντηση ήταν στις 26 Αυγούστου 1990 για την φάση των ομίλων και τότε ήταν πάλι το πρώτο ματς στον θεσμό για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-1 (10', 55' Ντολμπά – 67' Βλαστός) και ακολούθησαν η εντος έδρας νίκη (4-1) με τον Μακεδονικό (4-1) τρεις μέρες μετά και στην Καλαμάτα με 2-1 στις 2 Σεπτεμβρίου 1990.

Την σεζόν 2002-03 ο ΠΑΟΚ πέρασε με δύο ισοπαλίες το εμπόδιο του ΟΦΗ, με 0-0 στις 19 Δεκεμβρίου 2002 στην Τούμπα και με 1-1 στην Κρήτη, όπου στις 8 Ιανουαρίου 2003 ο Σοάρες άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό και ο Σαλπιγγίδης στο 61ο έδωσε την πρόκριση στον Δικέφαλο. Αυτές οι αναμετρήσεις ήταν για τους «16» του θεσμού, όπως και τώρα, ενώ στο τέλος ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Η αμέσως προηγούμενη κόντρα τους ήταν στις 28 Οκτωβρίου 2009 και ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 στην Κρήτη σε μονό νοκ άουτ ματς με γκολ του Θανάση Παπάζογλου.

Διαβάστε ακόμη...