Facts & Figures για το Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 15ης αγωνιστικής της Super League 2019-20 κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
Facts & Figures για το Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στους Κυανέρυθρους λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

#60 αναμετρήσεις ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο την ομάδα της Νέας Σμύρνης και ο Δικέφαλος έχει 14 νίκες, 23 ισοπαλίες και σε 23 αγώνες έχει επικρατήσει ο Πανιώνιος. Η υπεροχή της ομάδα της Νέας Σμύρνης οφείλεται στο ότι είχε δημιουργήσει παράδοση στα πρώτα χρόνια της Α' Εθνικής, η οποία πλέον αρχίζει να σβήνει, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το προβάδισμα και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

#3 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα έχει ο ΠΑΟΚ στις πέντε τελευταίες επισκέψεις του στη Νέα Σμύρνη. Στα τέσσερα ματς για το πρωτάθλημα, όμως μετρά τρείς νίκες και μια ισοπαλία και το τελευταίο εκτός έδρας ματς ήταν για το Κύπελλο Ελλάδος στις 6 Φεβρουαρίου 2019 με 2-1, σκορ που ανέτρεψε ο ΠΑΟΚ στην ρεβάνς και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Η τελευταία χρονικά κόντρα τους για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον Πανιώνιο ήταν στις 2 Σεπτεμβρίου 2018 με γκολ του Ελ Καντουρί .

#Ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις νίκες στα ισάριθμα ματς εντός και εκτός για το πρωτάθλημα, ενώ στα δύο από αυτά να μην έχει δεχθεί τέρμα και συνολικό σκορ να είναι στο 9-2. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 (14' Άκμπομ, 74' Σφιντέρσκι – 57' Τσιλούλης).

#Το 1-1 με δέκα εμφανίσεις είναι το πιο δημοφιλές σκορ στα παιχνίδια των δύο ομάδων με γηπεδούχων τον Πανιώνιο, ενώ ακολουθεί ακόμη μια ισοπαλία (0-0) με εννέα εμφανίσεις. Το 2-1 υπέρ της ομάδας της Νέας Σμύρνης με έξι εμφανίσεις είναι το επόμενο και έπειτα ακολουθεί το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, με τις τέσσερις νίκες του από τις έντεκα συνολικά να είναι με αυτό το σκορ.

#Το 4-0 της σεζόν 1975-76 είναι η μεγαλύτερη νίκη εκτός για τον ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, ενώ και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου εκείνης της σεζόν ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-0 και στην Τούμπα. Εκείνη η αναμέτρηση είχε γίνει στο Αλκαζάρ ως έδρα του Πανιωνίου με τον Κούδα να σημειώνει δύο γκολ και τους Αναστασιάδη και Κερμανίδη από ένα. Στην Τούμπα σκόραραν οι Χάιτας (αυτογκόλ), Κερμανίδης, Σαράφης και Τερζανίδης.

Διαβάστε ακόμη...