Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 13ης αγωνιστικής της Super League 2019-20 κόντρα στην Ξάνθη στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Ακρίτες, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#9 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα έχει ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Ξάνθη στο πρωτάθλημα. Με πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες απέναντι στην ακριτική ομάδα, ο Δικέφαλος αγνοεί την ήττα ακριβώς πέντε χρόνια, αφού είχε ηττηθεί με 4-2 στην Ξάνθη στις 7 Δεκεμβρίου 2014.

#31 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α' Εθνική έχει η Ξάνθη και στις 30 μέχρι τώρα επισκέψεις της στην Τούμπα έχει ηττηθεί τις 21 φορές, ενώ υπάρχουν ακόμη έξι ισοπαλίες και τρεις νίκες της ακριτικής ομάδας.#Μετά από ένα σερί με δύο σεζόν γεμάτες ισοπαλίες (2015-16, 2016-17) εντός και εκτός έδρας ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις «διπλές» νίκες. Επικράτησε τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας της Ξάνθης, κάτι που συνέβη για 10η σεζόν στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων. Η πρώτη φορά ήταν το 1990-91 με διπλή επικράτηση του Δικεφάλου.

#Ο ΠΑΟΚ θέλει να σπάσει το μεγαλύτερο σερί με νικηφόρα αποτελέσματα που έχει μέχρι τώρα επί της Ξάνθης και το οποίο γράφτηκε από τις 12 Δεκεμβρίου 1999 και ολοκληρώθηκε την 1η Απριλίου 2001 με την έκτη νίκη του Δικεφάλου σε ισάριθμους αγώνες (τέσσερις στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο Ελλάδος) με συντελεστή γκολ 16-2. Τώρα έχει τέσσερις διαδοχικές νίκες μετά την ήττα του με 1-0 μέσα στην Τούμπα για το Κύπελλο Ελλάδος στις 2 Μαρτίου 2017.

#8 φορές έχει επικρατήσει ο ΠΑΟΚ με 1-0 της Ξάνθης ως γηπεδούχος και αυτό είναι το αγαπημένο του σκορ με την ακριτική ομάδα. Ακολουθεί το 2-1 με πέντε εμφανίσεις. Δηλαδή οι 13 από τις 20 νίκες του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης είναι με ένα γκολ διαφορά. Παράλληλα και οι τρεις νίκες της Ξάνθης μέσα στην Τούμπα είναι με σκορ 1-0. Από δύο εμφανίσεις έχουν το 3-0, το 4-1. Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης σημειώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1999 με 5-0.

#Ο Κώστας Φρατζέσκος και ο Βεριντιάνο Μαρτσέλο είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει τα περισσότερα γκολ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Με πέντε γκολ ο καθένας οδηγούν την κούρσα των σκόρερ και ακολουθούν ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Πέτρος Τεγγελίδης με τέσσερα. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Κλάους Αθανασιάδης με τρία γκολ είναι αυτοί που απειλούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στον σχετικό πίνακα. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος την σεζόν 2014-15 ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων του ΠΑΟΚ στη νίκη με 2-1 επί της Ξάνθης ενώ το 2015-16 έμειναν στο 0-0.

#Ο Ζήσης Βρύζας είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για λογαριασμό και τον δύο. Στις 28 Ιανουαρίου 1996 στο 3-3 μέσα στην Τούμπα για την ακριτική ομάδα και στις 25 Οκτωβρίου 1998 μέσα στην Ξάνθη στη νίκη του ΠΑΟΚ με 1-0. Συνολικά ο Ζήσης Βρύζας έχει αγωνιστεί σε επτά ματς με την Ξάνθη κόντρα στον ΠΑΟΚ και σημείωσε ένα γκολ, ενώ με τα χρώματα του ΠΑΟK βρέθηκε 8 φορές αντιμέτωπος με την Ξάνθη.

Διαβάστε ακόμη...