Facts & Figures για το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής της Super League 2019-20 κόντρα στον Ατρόμητο στο γήπεδο της Περιστέρι.
Facts & Figures για το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην αθηναϊκή ομάδα, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#22 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και ο ΠΑΟΚ έχει μείνει αήττητος στις 17 από αυτές. Τις εννιά έχει φύγει νικητής από το γήπεδο, ενώ υπάρχουν οκτώ ισοπαλίες. Η ομάδα του Περιστερίου έχει επικρατήσει πέντε φορές.

#7 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα με τον Ατρόμητο έχει συμπληρώσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει καταφέρει να επικρατήσει έξι φορές της ομάδας του Περιστερίου ανεξαρτήτου έδρας και να πάρει και μια ισοπαλία στην τελευταία τους αναμέτρηση στην Αθήνα με 1-1. Ο Ατρόμητος είχε φύγει με νίκη από την Τούμπα με 4-3 στις 28 Νοεμβρίου 2016 και από τότε ξεκίνησε το σερί του ΠΑΟΚ. Παράλληλα υπάρχουν και έξι διαδοχικά ματς που ο Δικέφαλος κράτησε το αήττητο, με την τελευταία νίκη του Ατρομήτου να είναι στις 15 Φεβρουαρίου 2015 με 4-0.

#29 γκολ έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του με τον Ατρόμητο και τα περισσότερα ήταν την σεζόν 1976-77, όταν επικράτησε με 6-1 χάρη στα γκολ των Κερμανίδη, Σαράφη (2), Κούδα (2) και Αναστασιάδη.

#4 γκολ έχει σημειώσει με τα χρώματα του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αγώνες με τον Ατρόμητο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και είναι ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου στη σχετική λίστα, ενώ στην δεύτερη θέση είναι ο Σταύρος Σαράφης με 3 γκολ. Από δύο έχουν οι Κούδας και Αποστολίδης. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει και τρία γκολ στα ματς με τον Ατρόμητο στην Τούμπα και συνολικά έχει φτάσει τα επτά, ενώ στα πέντε είναι ο Σταύρος Σαράφης.

#9 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ στα ματς με τον Ατρόμητο και οι έξι είναι χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Στις τέσσερις με 2-0 και δύο με 1-0, ενώ υπάρχουν ακόμη το 6-1 και το 2-1. Η ισοπαλία με τις περισσότερες εμφανίσεις είναι πλέον το 1-1 με τέσσερις παρουσίες στα ματς, ενώ ακολουθεί το 0-0 με τρεις και μια με 2-2.

#23 Ιουνίου 1968 ήταν η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων ανεξάρτητα διοργάνωσης και αφορούσε την φάση τον «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε 1-1 χάρη στα γκολ των Κούκη (47′) και Φουντουκίδη (50′), όπως και η παράταση. Τελικά η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία της κλήρωσης με την δεκάρα να κάνει το χατήρι στον ΠΑΟΚ και να περνά στην επόμενη φάση του θεσμού.

Διαβάστε ακόμη...