Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής της Super League 2019-20 κόντρα στον Πανιώνιο στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κυανέρυθρουςς, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#14 διαδοχικές νίκες μετρά ο ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου, o οποίος την τελευταία φορά που κατάφερε να μην ηττηθεί στην Τούμπα ήταν στις 3 Δεκεμβρίου 2006, όταν η αναμέτρηση τελείωσε ισόπαλη 1-1. Η επίδοση με τις 11 διαδοχικές εντός έδρας νίκες επί της ομάδας της Νέας Σμύρνης από τις 18 Ιανουαρίου 1987 μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2002 είναι αυτή που ξεπέρασε ο Δικέφαλος με την αναμέτρηση των Play Offs του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18 και πλέον διευρύνει αυτό το ρεκόρ.

#7 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα εντός και εκτός έδρας για το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Πανιώνιο έχει ο ΠΑΟΚ. Μάλιστα στην τελευταία δεκαετία έχουν οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 32 φορές για όλες τις διοργανώσεις και στις δύο έδρες, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 21 νίκες, έξι ισοπαλίες και τον Πανιώνιο να έχει πέντε νίκες όλες στην έδρα του για το πρωτάθλημα.

#60 αναμετρήσεις έχουν δώσει οι δύο ομάδες στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να έχει επικρατήσει στις 47, τον Πανιώνιο στις τέσσερις, ενώ εννιά έχουν τελειώσει ισόπαλες.

#4 νίκες έχει ο Πανιώνιος στην Θεσσαλονίκη, αλλά οι τρεις από αυτές είναι στην πρώτη δεκαετία της Α' Εθνικής κατηγορίας, όταν είχε δυσκολέψει αρκετά τον ΠΑΟΚ που δεν είχε καταφέρει να επικρατήσει των «κυανέρυθρων» στις πρώτες πέντε εντός έδρας αναμετρήσεις. Στο διάστημα από το 1959 έως το 1968 οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό η συγκομιδή με τις εννιά ισοπαλίες και τέσσερις νίκες που έχει ο Πανιώνιος.

#10 γκολ έχει σημειώσει ο Γιώργος Κούδας κόντρα στον Πανιώνιο εντός και εκτός έδρας και είναι ο πρώτος σκόρερ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ο Κλάους Αθανασιάδης με οκτώ γκολ βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Ακολουθούν ο Γιώργος Κωστίκος και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με έξι γκολ, ενώ από πέντε γκολ έχουν ο Νέτο Γκουερίνο και ο Χρήστος Δημόπουλος.

Διαβάστε ακόμη...