Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 1ης αγωνιστικής της Super League 2019-20 κόντρα στον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, την παράδοση του ΠΑΟΚ σε πρεμιέρες πρωταθλήματος και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Αγρινιώτες, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#9 διαδοχικές νίκες με αντίπαλο τον Παναιτωλικό έχει ο ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας. Οι επτά είναι για πρωτάθλημα, ενώ το 2016-17 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για το Κύπελλο Ελλάδος με τον Δικέφαλο να σημειώνει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αυτό ήρθε ως απάντηση στα δύο θετικά αποτελέσματα, νίκη και ισοπαλία που είχε καταφέρει να αποσπάσει η ομάδα του Αγρινίου στην Τούμπα για το πρωτάθλημα τις σεζόν 2014-15 και 2015-16.

#7 νίκες σε 9 αναμετρήσεις ως γηπεδούχος έχει ο ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό. Έχασε από την ομάδα του Αγρινίου 2-1 χάρη στο γκολ του Αντρέ Άλβες στις καθυστερήσεις της σεζόν 2014-15. Το 0-0 της σεζόν 2015-16 ήταν το μοναδικό ματς στην ιστορία των αναμετρήσεων τους που δεν σημειώθηκε γκολ.

#Δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Τούμπα. Στις επτά νίκες του, ο ΠΑΟΚ έχει τρεις με 2-1, δύο με 1-0, ενώ έχει εμφανιστεί το 4-1 και το 3-0. Η νίκη του Παναιτωλικού είναι με 2-1, ενώ η μοναδική τους ισοπαλία στην Θεσσαλονίκη είναι χωρίς γκολ. Ο Δικέφαλος είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του για τρία διαδοχικά ματς, αλλά πέρσι δέχθηκε τέρμα τόσο εντός, όσο και εκτός στις νίκες του με 2-1.

#2 γκολ σε ένα ματς έχει σημειώσει ο Κώστας Ορφανός και ήταν ο μοναδικός που το είχε καταφέρει μέχρι το 2014-15, όταν ο Αντρέ Άλβες σημείωσε και τα δύο γκολ του Παναιτωλικού στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Αγρινίου. Ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν ο τελευταίος που βρήκε δύο φορές δίχτυα στο ίδιο ματς, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Αγρίνιο για το 2015-16, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0. Ο Ορφανός, πάντως, διατηρεί την πρώτη θέση των σκόρερ στα ματς με την ομάδα του Αγρινίου αφού έχει τέσσερα γκολ συνολικά μαζί με τα δύο σε εκτός έδρας ματς την ίδια σεζόν (1976-77).

#Ο ΠΑΟΚ μπορεί "τυπικά" να μην έχει αντιμετωπίσει σε πρεμιέρα πρωταθλήματος μέχρι τώρα τον Παναιτωλικό, αλλά το 2016-17 η Super League ξεκίνησε από την 3η αγωνιστική και την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1 (2' Μπίσεσβαρ , 27' Ροντρίγκες – 90' Ουάρντα).

#Ο ΠΑΟΚ παραμένει για 11 διαδοχικές χρονιές αήττητος στην πρεμιέρα. Ο απολογισμός είναι οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες. Η τελευταία ήττα του ήταν το 2007-08 από την Ξάνθη με 1-0 εκτός έδρας.Δύο διαδοχικές ισοπαλίες είχε την σεζόν 2014-15 και τη 2015-16 με την Καλλονή (1-1) και την Ξάνθη (0-0) που έσπασαν το σερί του ΠΑΟΚ με τις πέντε διαδοχικές νίκες. Η τελευταία ισοπαλία ήταν το 2017-18 εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό (0-0).Πέρσι ξεκίνησε με νίκη 1-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

#Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπος τις περισσότερες φορές ο ΠΑΟΚ σε πρεμιέρα, με επτά ματς μεταξύ τους όπου κυριαρχεί η ισοπαλία με πέντε παρουσίες, ενώ υπάρχει και μια νίκη για κάθε αντίπαλο. Ο Παναιτωλικός θα είναι η 32η διαφορετική ομάδα που θα αντιμετωπίσει για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...