Στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Σπύρος Φιλίππου!

Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα Ποδοσφαίρου Γυναικών ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή, Σπύρο Φιλίππου, ο οποίος θα κατευθύνει τις «Ισόβιες Πρωταθλήτριες» για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Σπύρος Φιλίππου!

Γεννημένος στην Δράμα στις 05/07/1977, ο Σπύρος Φιλίππου είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A, ξεκινώντας την καριέρα του στους πάγκους την σεζόν 2001-02 ως αναλυτής στην ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου της Καβάλας που αγωνιζόταν στην Football League.

Ως επικεφαλής προπονητής ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο 2012-13 στον Άρη Φτελιάς, ομάδα της ΕΠΣ Δράμας, κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα της Β' ερασιτεχνικής κατηγορίας ως πρωταθλητής.

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε και πάλι στον Άρη Φτελιάς και στην Α'2 ερασιτεχνική κατηγορία, στην οποία αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλητής κερδίζοντας μία θέση στην Α' κατηγορία της ΕΠΣ Δράμας.

Η ενασχόληση του με το γυναικείο ποδόσφαιρο ξεκίνησε την σεζόν 2015-16 με τις Αμαζόνες Δράμας. Στην πρώτη του θητεία ως επικεφαλής προπονητής στο γυναικείο ποδόσφαιρο, ο Σπύρος Φιλίππου τερμάτισε τρίτος με την Αμαζόνες Δράμας, ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος.

Στις Αμαζόνες έμεινε για τρεις συνεχόμενες σεζόν, συνεχίζοντας την καριέρα του την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην ΑΕ Καλαμπακίου.

Πλέον είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, με την Διοίκηση του ΠΑΟΚ να εμπιστεύεται τον Δραμινό προπονητή για τον πάγκο των «Μόνιμων Πρωταθλητριών».

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Σπύρος Φιλίππου δήλωσε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επιλογή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ προς το πρόσωπο μου. Γνωρίζω σε ποιον σύλλογο έρχομαι και τι ευθύνη υπάρχει. Μπορεί να υπάρχει πίεση χρόνου, επειδή η ομάδα σε περίπου 20 μέρες πρέπει να φανεί έτοιμη αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εντυπωσιάστηκα από το όραμα που έχουν οι άνθρωποι της ομάδας για την Ευρώπη. Στην Ελλάδα πρέπει να διατηρηθούν τα κεκτημένα, αυτό είναι αυτόνοητο. Από πλευράς μου θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομάδος και να πάμε να διεκδικήσουμε την ευρωπαϊκή πρόκριση».

Καλώς ήρθες Κόουτς! Πάμε ΠΑΟΚ!

Διαβάστε ακόμη...