Πεντάσφαιρος στη Ρουμανία!

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι στη Ρουμανία με αντίπαλο την Ουνιβερσιτατέα Κλουζ ...
Πεντάσφαιρος στη Ρουμανία!

Η Ουνιβερσιτάτεα Κλουζ είναι ίσως ο πιο αδύναμος αντίπαλος που βρήκε ή θα βρει στο δρόμο του ο ΠΑΟΚ στη φετινή προετοιμασία. Παρόλα αυτά το παιχνίδι στη Ρουμανία μόνο επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί. Και οι λόγοι είναι πολλοί.

Αφενός ο ΠΑΟΚ ήταν ο καλεσμένος σε μία όμορφη γιορτή που διοργανώθηκε από το ρουμάνικο Σ;yλλογο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Οι οικοδεσπότες έστησαν μία σεμνή και συνάμα εντυπωσιακή τελετή για τα γενέθλιά της ομάδας τους και ο Δικέφαλος φρόντισε να αποζημιώσει το κοινό παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, δεν αφήνει περιθώρια για πολλά συμπεράσματα. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν καλός, σοβαρός και αποτελεσματικός επιθετικά.

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να ξεκινήσει μία 11άδα κοντά στα πρότυπα της περσινής ομάδας, με τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, τους Κρέσπο , Βαρέλα , Μάτος και Γιαννούλη στην άμυνα, τους Μίσιτς και Ντόουγκλας στη μεσαία γραμμή, με τους Λημνιό και Μπίσεσβαρ στα άκρα και δίδυμο στην κορυφή τους Άκπομ και Πέλκα .

Οι παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού είχαν διάθεση, δεν έδωσαν αφορμές στον αντίπαλο και έφτιαξαν πολλές ευκαιρίες για γκολ. Τρεις από αυτές κατέληξαν στα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Λημνιός στο 5΄με ένα απίθανο τακουνάκι, μετά από μαγική μπαλιά του Μπίσεσβαρ άνοιξε το σκορ, ο Πέλκας πήρε ασίστ από τον Άκπομ στο 27′ για το 0-2, ενώ το τρίτο και τελευταίο τέρμα του πρώτου μέρους, πέτυχε ο Ντόουγκλας με ένα άπιαστο πλασέ.

Ο Φερέιρα ξεκίνησε και την επανάληψη με την ίδια 11άδα και έδωσε περισσότερο χρόνο στους παίκτες της 11άδας, σε ένα μίνι τεστ ετοιμότητας, ενώ παράλληλα δοκίμασε και κάποιους σχηματισμούς.

Τα δύο γκολ του δευτέρου μέρους ήρθαν από τις αλλαγές. Ο Ελ Καντουρί πίεσε ψηλά, έκλεψε τη μπάλα και δεν αστόχησε στο 77′, ενώ το τελικό 0-5 έγραψε ο Γαϊτανίδης με άψογη λόμπα μετά από υπέροχη μπαλιά του Λάμπρου.

Ο ΠΑΟΚ έτσι ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο της φετινής προετοιμασίας του και αναμένεται σε λίγες ώρες να βρίσκεται πίσω στη Θεσσαλονίκη. Το Σαββατοκύριακο οι παίκτες έχουν ρεπό και πιάνουν δουλειά και πάλι τη Δευτέρα, ενώ την Πέμπτη (18.07) αναχωρούν εκ νέου για την Ολλανδία.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:

Μελίσσας (46′ Ζίβκοβιτς ), Μάτος (70′ Δεληγιαννίδης, 80′ Μιχάι ), Βαρέλα (70′ Ίνγκασον), Κρέσπο (70′ Χατζηισαΐας), Γιαννούλης (70′ Ροντρίγκο), Μίσιτς (60′ Κάτσε), Ντόουγκλας (60′ Ελ Καντουρί), Πέλκας (70′ Λάμπρου , 84′ Τσιγγάρας), Λημνιός (60′ Ενρίκε), Μπίσεσβαρ (60′ Γαϊτανίδης), Άκπομ (60′ Στοχ)

......................................

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ουνιβερσιτατέα Κλουζ: Μποζοάνκα, Μπέρσι, Κέι, Ινάσιο, Τελσέαν, Παρβουλέσκου, Κέιτιλ, Φλορέσκου, Φιρμίνιο, Γκάβρα, Γγόγκα.  Αναπληρωματικοί: Κόστα, Γκρέου, Τάκακς, Αμπρουντάν, Βόμιρ, Τάουμπ, Πέντρο, Ντίκαν, Γκιόργκιου, Ποπ, Ούρσου, Ράφα και Κομάν

ΠΑΟΚ:  Μελίσσας, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ακπόμ. Αναπληρωματικοί: Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Ίνγκασον, Χατζηισαΐας, Ροντρίγκο, Δεληγιαννίδης, Κάτσε, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Ενρίκε, Στοχ, Γαϊτανίδης, Σφιντέρσκι, Λάμπρου

 

Διαβάστε ακόμη...