Φιλική νίκη επί της Νόρτζελαντ

Στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του, που έδωσε στην Ολλανδία, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη Νόρτζελαντ με 3-0...
Φιλική νίκη επί της Νόρτζελαντ

O Αμπέλ Φερέιρα ήταν ξεκάθαρος από την αρχή. Δήλωσε από τις πρώτες ώρες παρουσίας του στην ομάδα, ότι σέβεται τα όσα έχει πετύχει το σύνολό του Δικεφάλου τα προηγούμενα δύο χρόνια, θα διατηρήσει κάποιες από τις αρχές που το διέπουν, αλλά θα επιχειρήσει να περάσει τις δικές του ποδοσφαιρικές ιδέες στον ΠΑΟΚ.Αυτές τις ιδέες λοιπόν άρχισαν να βλέπουν και στο χορτάρι όσοι αποφάσισαν να δουν μέσω του PAOK TV το φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Νόρτζελαντ στην Ολλανδία.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε σοβαρός, στάθηκε καλά αμυντικά και στο κομμάτ της επίθεσης είχε κάποια δυνατά διαστήματα που του επέτρεψαν να σκοράρει τρεις φορές και να πάρει την πρώτη, έστω και ανεπίσημη, νίκη της σεζόν.

Ο Φερέιρα παρέταξε και πάλι την ομάδα με 4-4-2, με τον Πασχαλάκη να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια, τους Μιχάι και Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τον Δεληγιαννίδη και αριστερά τον Ροντρίγκο , τους Κάτσε και Μίσιτς στον άξονα, με τους Λημνιό και Ενρίκε στα φτερά και τους Άκπομ και Μπίσεσβαρ στην επίθεση.Μετά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, που οι Δανοί πίεσαν και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και πήρε τον έλεγχο του αγώνα.

Το σκορ άνοιξε στο 7′ ο Άκπομ μετά από ωραία ενέργεια του Ενρίκε .Ο Βραζιλιάνος ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του Δικεφάλου και δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα από αριστερά, χωρίς να έχει ωστόσο καλές επιλογές στην τελική ενέργεια. Στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Δικέφαλος δεν επέτρψε στη Νόρτζελαντ να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Πασχαλάκη , ο οποίος ήταν εκεί όταν χρειάστηκε.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα, με μοναδικό δυσάρεστο γεγονός την αποχώρηση του Δεληγιαννίδη , λόγω τραυματισμού.Ο Φερέιρα άλλαξε και πάλι όλη την 11άδα, πλην του Μάτος που πέρασε στα μέσα του πρώτου μέρους, με τους Μελίσσα , Γιαννούλη , Ίνγκασον , Βαρέλα , Ελ Καντουρί , Ντόουγκλας , Πέλκα , Ζαμπά , Γαϊτανίδη και Στοχ να παίρνουν θέση στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ παρά τις πολλές αλλαγές ήταν και πάλι πολύ καλός και είχε συνοχή. Στο 65′ ο Γαϊτανίδης με πανέμορφη λόμπα έκανε το 2-0, ενώ ο Ζαμπά μετά από μαγική πάσα του Ελ Καντουρί έγραψε το 3-0 στο 72′.Ο προπονητής του Δικεφάλου είδε πολλα από τους παίκτες του, έβγαλε συμπεράσματα και συνεχίζει τη δουλειά, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος για τα επίσημα παιχνίδιά.

Η σύνθεση του Δικεφάλου:Πασχαλάκης (46′ Μελίσσσας), Δεληγιαννίδης (28′ Μάτος ), Κρέσπο (46′ Βαρέλα ), Μιχάι (46′ Ίνγκασον , 75′ Χατζηισαΐας ), Κάτσε (46′ Ντόουγκλας ), Μίσιτς (46′ Ελ Καντουρί ), Ενρίκε (46′ Ζαμπά ), Λημνιός (46′ Στοχ ), Άκπομ (46′ Γαϊτανίδης, 82′ Λάμπρου ), Μπίσεσβαρ (46′ Πέλκας , 82′ Σφιντέρισκι).

.................................................. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Δεληγιαννίδης (28' Μάτος), Μιχάι, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Κάτσε, Μίσιτς, Λημνιός, Ενρίκε, Μπίσεσβαρ, Άκπομ. Αναπληρωματικοί: Μελίσσας, Μάτος, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Χατζηισαίας, Μελιόπουλος, Αουγκούστο, Καντουρί, Ζαμπά,  Πέλκας, Γαϊτανίδης, Τσιγγάρας, Λάμπρου, Στοχ,  Σφιντέρσκι, Μαρκόφσκι

Νόρτζελαντ: Γένσεν, Ρίγκααρντ Ντονιό, Ράσμουσεν, Ογκίστ, Ντάμσγκααρντ, Κρίστενσεν, Μουμίν, Ατανγκά, Φρανσίς. Αναπληρωματικοί: Άντερσεν, Φόρσβαρ, Βίλαντσεν, Γένσεν, Ρότμαν, Τράνμπεργκ, Γκούντμαν, Βολέτζι, Σαντίκ, Ντιομαντέ

Ο Δικέφαλος θα βρει απέναντί του μια ομάδα η οποία είναι σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας... 4-4-2 ο σχηματισμός του ΠΑΟΚ, πιθανότατα με παραλλαγές (4-4-1-1)

Υπάρχει κόσμος του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, που ταξίδεψε κυρίως από τη Γερμανία για να δει την ομάδα

Διαβάστε ακόμη...