Άφησε καλές εντυπώσεις παρά την ήττα!

Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του επί ολλανδικού εδάφους,  ο ΠΑΟΚ έχασε από την Άλκμααρ με 1-0, χωρίς να είναι χειρότερος από την αντίπαλό του...
Άφησε καλές εντυπώσεις παρά την ήττα!

Έχοντας τη συμπαράσταση αρκετών φίλων του που βρέθηκαν στο γήπεδο για να σταθούν δίπλα στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ ήταν καλός στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, με τον Άκπομ να σκοράρει δις αλλά τα γκολ που σημείωσε να ακυρώνονται σαν οφ σάιντ! Replay στις φάσεις αυτές δεν υπήρχε, ίσως όμως το πρώτο να ήταν καθαρό.

Η Άλκμααρ σκόραρε στο 42' το γκολ που έμελλε να είναι το μοναδικό στο ματς, με τον Στεγκς να εκμεταλλεύεται ολιγωρία της άμυνάς μας να καθαρίσει μια φαινομενικά εύκολη φάση και τον Μελίσσα να μην μπορεί να το αποσοβήσει.

Στην επανάληψη ο Φερέιρα άλλαξε όλη την ενδεκάδα, με τον Ενρίκε να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος και να φτάνει πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον τερματοφύλακα των Ολλανδών να αποκρούει το κοντινό σουτ του Βραζιλιάνου ακραίου.

Στα φιλικά παιχνίδια το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι το σκορ, φτάνει βέβαια αυτό να κυμαίνεται μέσα σε λογικά πλαίσια και όχι κάποια ήττα με πεντάμπαλο, καθώς είναι μια ευκαιρία για κάθε προπονητή να τσεκάρει τους παίκτες του, εφαρμόζοντας διαφορετικά συστήματα.

Σήμερα ο Πορτογάλος τεχνικός έπαιξε με 4-4-2, κάτι που είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε να παίζει ο ΠΑΟΚ, ένα σύστημα που πιθανότατα θα παίξει η ομάδα φέτος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μελίσσας (46′ Ζίβκοβιτς), Μάτος (46′ Ροντρίγκο), Βαρέλα (46′ Μιχάι), Χατζηισαΐας (46′ Κρέσπο), Γιαννούλης (46′ Δεληγιαννίδης, 85′ Τσιγγάρας), Κάτσε (46′ Μίσιτς), Ελ Καντουρί (46′ Ντόουγκλας), Μπίσεσβαρ (46′ Ενρίκε), Ζαμπά (46′ Λημνιός), Άκπομ (46′ Μαρκόφσκι), Γαϊτανίδης (46′ Στοχ).

Άλκμααρ: Μπιζό, Σβένσον, Φλάαρ, Μίντσο, Στενγκς, Κουπμάινερς, Μποαντού (50' Ντρούιφ), Τιλ, Βάινταλ, Γκούντμουνσον, Βάουτενς (50' Χατζηδιάκος).

Διαβάστε ακόμη...