Facts & Figures για το ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 30ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.
Facts & Figures για το ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων και την παράδοση των αγώνων κόντρα στους Γιαννιώτες.

#3 διαδοχικές αναμετρήσεις των δύο ομάδων είχαν τελειώσει με σκορ 1-0, αφού έχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα μια νίκη αυτό το σκορ μέσα στην Τούμπα στις 8 Ιανουαρίου 2017, η οποία είναι και η τελευταία του επιτυχία επί του ΠΑΟΚ.

#Πλέον ο ΠΑΟΚ κυνηγά την πέμπτη του σερί νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση που έχει με τους Ηπειρώτες, αφού από το 1985-86 μέχρι και το 2000-01 στις πέντε φορές που αναμετρήθηκαν είχε ισάριθμες νίκες.

#5 αναμετρήσεις χωρίς ήττα στα Γιάννινα μετρούσε ο ΠΑΟΚ μέχρι που την σεζόν 2014-15 ο ΠΑΣ έσπασε εκείνο το σερί με το βαρύ 3-0 στις 18 Δεκεμβρίου 2014. Ακολούθησε και η ήττα της σεζόν 2015-16 στην ηπειρωτική πόλη με 3-1 στις 30 Αυγούστου 2015.

#6 νίκες στους δέκα τελευταίους αγώνες ανεξάρτητα έδρας έχει ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα και το παράδοξο είναι πως οι τρεις από αυτές είναι με γηπεδούχο την ομάδα της Ηπείρου και οι άλλες δύο έχουν γίνει στην Τούμπα. Υπάρχουν ακόμη τρεις νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα, δύο εντός έδρας και μια στην Θεσσαλονίκη. Ακόμη υπάρχει μια ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων και αυτή είναι στην Τούμπα για την σεζόν 2014-15.

#24 είναι συνολικά οι αναμετρήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες από τον Μάιο του 1975 που συναντήθηκαν για πρώτη φορά με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Η δυναμική του «Αγιαξ της Ηπείρου» είχε δημιουργήσει αρνητική παράδοση για τον ΠΑΟΚ, η οποία έσπασε στη τρίτη σεζόν του ΠΑΣ Γιάννινα στην Α' Εθνική μετά από ένα εκπληκτικό ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-1 στο ημίχρονο, ο ΠΑΣ ισοφάρισε σε 3-3 για να πάρει πάλι προβάδισμα ο Δικέφαλος με 5-3 και να γραφεί το τελικό 5-4 στα τελευταία λεπτά.

#3 γκολ έχει σημειώσει ο Νέτο Γκουερίνο εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο και παραμένει ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ εκεί, ενώ τρία έχει και ο Άλβαρεζ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Στέφανος Αθανασιάδης έχει πλασαριστεί στην κορυφή της λίστας, αφού έχει βρει τρεις φορές δίχτυα κατά του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σταμάτησε στα δύο γκολ κόντρα στην ομάδα της Ηπείρου με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, όπως και ο Πρίγιοβιτς που είχε σκοράρει δύο φορές στην τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

#5 διαφορετικά σκορ έχουν οι νίκες του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα. Στην κορυφή της λίστας πλέον με τρεις παρουσίες έχει το 3-1. Ακολουθούν το 1-0, το 2-0 με δύο φορές. Έχουν εμφανιστεί ακόμη το 2-1 και το 5-4. Οι ισοπαλίες εκεί είναι με τρία διαφορετικά σκορ, το 0-0 έχει τρεις παρουσίες, όπως και το 1-1, ενώ υπάρχει και μια ισοπαλία με 2-2. O τελευταίος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που σκόραρε σε δύο διαδοχικά παιχνίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Λούκας την σεζόν 2013-14, πρώτα στο εκτός έδρας 2-0 και μετά στο 2-1 της Τούμπας.

#Το 1984-85 ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν στην Α' Εθνική που στέφθηκε πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, αλλά το 1975-76 η ομάδα της Ηπείρου ήταν υπεύθυνη για την μοναδική εκτός έδρας ήττα του Δικεφάλου στην πορεία του προς τον τίτλο. Ο Αλβαρέζ (4') και ο Γκλάσμαν (67') είχαν σημειώσει τα γκολ της ομάδας των Ιωαννίνων.

Διαβάστε ακόμη...