Στο 28ο Ιsokinetic Medical Group Conference ο ΠΑΟΚ

Στην επίτευξη υψηλού επιπέδου πρωταθλητισμού συμβάλει ένα συνδυασμός παραγόντων, που είναι απαραίτητο να μελετηθεί και να αναλυθεί κατά τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο. Σημαντικός προφανώς, είναι ο ρόλος της ιατρικής επιστήμης, όσο και της ψυχολογίας.
Στο 28ο Ιsokinetic Medical Group Conference ο ΠΑΟΚ

Ο επικεφαλής του ιατρικού team του ΠΑΟΚ Μανώλης Παπακώστας, ο γιατρός Ευθύμης Παπασούλης, ο γυμναστής αποκατάστασης Γιώργος Τσονάκας, ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Γκάγκαλης και η ψυχολόγος του PAOK Academy Ειρήνη Ρέρα θα βρεθούν στο Λονδίνο από τις 27 έως τις 29 Απριλίου και συγκεκριμένα στο στάδιο Wembley για το 28ο Ιsokinetic Medical Group Conference. O κ. Παπακώστας είναι ομιλητής στο συνέδριο, το θέμα του οποίου είναι «Football Medicine meets the universe of sports».

Ειδικοί επί των σπορ πλησιάζουν το ποδόσφαιρο κι έχουν αρχίσει να μελετούν θέματα και εγκαταστάσεις κατάρτισης, την εφαρμογή της καινοτομίας και την πρόσληψη νέων ιατρικών και επιτελικών στελεχών. Το συνέδριο αυτό επιδιώκει να φέρει πιο κοντά όλα τα αθλήματα και να προωθήσει ακόμα μεγαλύτερη μεταφορά γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών, προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία, η αθλητική ανάπτυξη και οι επιδόσεις γενικότερα στον κόσμο των σπορ.Οσον αφορά το Isokinetic,πρόκειται για μια διεθνή ομάδα αθλητικής ιατρικής αφιερωμένη στην πρόληψη, τη διάγνωση, τη φροντίδα και την αποκατάσταση ορθοπεδικών και αθλητικών τραυματισμών.

Στον ΠΑΟΚ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στους συγκεκριμένους τομείς, γεγονός που άλλωστε μαρτυρά και η συμβολή ψυχολόγου στην υγιή ψυχοπνευματική εξέλιξη των παιδιών που εκπαιδεύονται στα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ. Η ψυχολόγος του PAOK Academy Ειρήνη Ρέρα συμμετέχει στο συνέδριο με την έρευνα που μελετά τη σχέση του προεγχειρητικού άγχους σε παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών με την ανθεκτικότητα παιδιών και οικογένειας στο να αντιμετωπιστεί σωστά. «Ο ρόλος των θετικών συναισθημάτων στους νεαρούς τραυματισμένους αθλητές και τις οικογένειές τους» είναι με ακρίβεια η σχετική μελέτη.

Η κ. Ρέρα εκπροσώπησε τον ΠΑΟΚ και στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθλητιατρικής (1 και 2 Μαρτίου στην Αίγλη Ζαππείου), στο οποίο υπήρξε σημαντική διεθνής συμμετοχή.

Διαβάστε ακόμη...