Facts & Figures για το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Facts & Figures για το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Αρκάδες, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#Ο Λέο Μάτος ήταν ο σκόρερ των δύο τερμάτων στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και αυτή ήταν η δεύτερη φορά που σημειώσει δύο τέρματα σε αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας. Η πρώτη ήταν σε νίκη με 5-1 μέσα στα Τρίκαλα για τους "16" του θεσμού στις 19 Δεκεμβρίου 2017. Υπάρχουν ακόμη δύο γκολ, ένα στα ματς με την Παναχαϊκή στους "16" της φετινής διοργάνωσης και ένα με τον Παναθηναϊκό στις 27 Απριλίου 2017 για τα ημιτελικά του θεσμού.

#Αυτή είναι η 31η συμμετοχή του ΠΑΟΚ σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Στις 19 έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση, στις δέκα αποκλείστηκε, ενώ την σεζόν 2015-16 δεν έγιναν οι ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό.

#Οι ομάδες που έχει αντιμετωπίσει τις περισσότερες φορές είναι η ΑΕΚ (4 προκρίσεις – 2 αποκλεισμοί) και ο Παναθηναϊκός (3 προκρίσεις – 3 αποκλεισμοί). Συνολικά στον δρόμο του στα ημιτελικά έχουν βρεθεί 15 ομάδες. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι για δεύτερη φορά αντίπαλος σε ημιτελικά και μπαίνει στην λίστα μαζί με τον Εθνικό, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Πανιώνιο που έχουν κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ δύο φορές σε ημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδος.

#Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ο αντίπαλος του και στην σεζόν 2012-13, όπου αποκλείστηκε με το 2-0 στο δεύτερο παιχνίδι στην Αρκαδία, ενώ είχε επικρατήσει με 2-1 στην Τούμπα. Τα γκολ στο πρώτο ματς τα σημείωσε ο Αθανασιάδης και ο Σαλπιγγίδης, ενώ ο Σίμο Ναβάρο είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 64ο λεπτό. Στην ρεβάνς της Τρίπολης, ο Ουσέρο είχε σκοράρει δύο φορές (61', 85') και ο Αστέρας πήρε την πρόκριση. Αυτός ήταν και ο τελευταίος αποκλεισμός του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο σε νοκ άουτ αγώνα, αφού το 2014-15 είχε αποκλειστεί στην φάση των ομίλων.

#Αυτή είναι η τέταρτη διαδοχική παρουσία του ΠΑΟΚ σε ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά είναι μακριά από το ρεκόρ της δεκαετίας του '70 με τις έξι διαδοχικές παρουσίες του από το 1970 μέχρι και το 1975, με πέντε στις έξι προκρίσεις σε τελικό και μάλιστα διαδοχικές, αφού μόνο το 1975 αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

#Ο πρώτος διπλός ημιτελικός ήταν την σεζόν 1979-80 με αντίπαλο τον Ηρακλή, ο οποίος επικράτησε με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι και η ισοπαλία 1-1 στο δεύτερο ματς έδωσε την πρόκριση στον «γηραιό».

Διαβάστε ακόμη...