Facts & Figures για το ΑΕΛ-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 28ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κόντρα στην ΑΕΛ στη Λάρισα.
Facts & Figures για το ΑΕΛ-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων και την παράδοση των αγώνων κόντρα στους Θεσσαλούς.

#8 διαδοχικά ματς αήττητος είναι ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τη Λάρισα και μετρά επτά νίκες και μια ισοπαλία. Η τελευταία ήττα ήταν στις 28 Μαρτίου 2010 με 2-1 στο Αλκαζάρ, όπου είχαν σκοράρει οι Κουζέν (16'), Πούρι (90') και ο Κοντρέρας είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 στο 83ο λεπτό. Αυτή τη σεζόν, για τον πρώτο γύρο, ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-1 χάρη στα γκολ των Πρίγιoβιτς (44') και Άκπομ (69'), ενώ ο Νούνιτς είχε ανοίξει το σκορ για την Λάρισα στο 36ο λεπτό.

#29 αναμετρήσεις έχουν γίνει στο πλαίσιο της πρώτης κατηγορίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΛ με γηπεδούχο την ομάδα της Λάρισας. Ο Δικέφαλος μετρά εννιά νίκες εκεί, 10 νίκες έχει η ΑΕΛ και 10 ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα.

#8 νίκες μια ισοπαλία και μια ήττα έχει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία δέκα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας με την ΑΕΛ για πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Την περσινή σεζόν οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 (89' Κρίζμαν – 44' Μάτος ) σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στην αρχή της σεζόν, ενώ στην Τούμπα επικράτησε με 3-0. Η ΑΕΛ έχει σε αυτά τα εννέα ματς από το 2008-09 μέχρι σήμερα μια νίκη στην έδρα της και την ισοπαλία με 1-1.

#Από την σεζόν 1973-74 που ανέβηκε η ΑΕΛ στην τότε Α' Εθνική ο ΠΑΟΚ δημιούργησε ένα σερί με έντεκα ματς χωρίς ήττα εντός και εκτός έδρας, όπου είχε οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες.

#Το αγαπημένο σκορ του ΠΑΟΚ στις εκτός έδρας νίκες επί της ΑΕΛ είναι το 2-0 με πέντε, ακολουθεί το 2-1 με τρεις, ενώ υπάρχει και μια με 1-0. Από την άλλη η ομάδα της Λάρισας έχει επικρατήσει τις επτά από τις δέκα φορές με σκορ 2-1. Υπάρχουν ακόμη δύο νίκες με 1-0 και μια με 4-3. Στις ισοπαλίες υπάρχουν επτά με 1-1 και τρεις με 0-0.

Διαβάστε ακόμη...