Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Λαμία

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 27ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κόντρα στη Λαμία στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Λαμία

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#3 φορές έχουν συναντηθεί για την Super League ο ΠΑΟΚ και η Λαμία, με τον Δικέφαλο να μετρά ισάριθμες νίκες και μάλιστα χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Το συνολικό 7-0 έχει έρθει από την πρώτη τους συνάντηση στην Τούμπα, στις 15 Οκτωβρίου 2017, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-0 (10' Λέοβατς, 24' Πρίγιoβιτς, 50' Πέλκας , 88' Πρίγιoβιτς), ενώ ακολούθησαν δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις με 2-0 (56' Πέλκας , 62' Μαουρίσιο ) για το 2017-18 και 1-0 (54' Βαρέλα ) για τον φετινό πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

#3 ήταν και οι φορές που είχαν συναντηθεί μέχρι την πρώτη τους μάχη για την Super League και φυσικά όλες οι αναμετρήσεις τους ήταν για το Κύπελλο Ελλάδας. Μάλιστα η πρώτη, στις 28 Ιουνίου 1972 ήταν σε μονή αναμέτρηση για τα ημιτελικά του θεσμού, με την ομάδα της Φθιώτιδας να αποτελεί τον πρώτο εκπρόσωπο στην ιστορία της δεύτερης κατηγορίας που έφτασε τόσο μακριά στην διοργάνωση.

#2 γκολ σημείωσε ο ΠΑΟΚ σε εκείνη την αναμέτρηση, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος (28 Ιουνίου 1972). Ο Σταύρος Σαράφης άνοιξε το σκορ στο 48ο λεπτό, ενώ ο Κούλης Αποστολίδης στο 56ο έκανε το τελικό 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα που του έδωσε την πρόκριση για τον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου με νίκη 2-1 επί του Παναθηναϊκού στο στάδιο Καραϊσκάκη.

#15 τέρματα σημείωσαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στα δύο ματς που αντιμετώπισαν την Λαμία για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης το 1984-85, με την ομάδα της Φθιώτιδας να αγωνίζεται εκείνη τη σεζόν στην Γ' Εθνική. Η πρώτη αναμέτρηση τελείωσε με 6-0 στην Τούμπα, με τους Πάπριτσα και Δημόπουλο να σημειώνουν από δύο γκολ και τους Δαμανάκη – Ιορδανίδη να συμβάλουν από ένα στο τελικό σκορ. Στην ρεβάνς της Λαμίας ήρθε το 9-1 με τον Λέντα να σημειώσει το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων με χτύπημα πέναλτι και για τον Δικέφαλο ο Βασιλάκος έκανε χατ τρικ, ενώ από δύο γκολ σημείωσαν οι Μαυρομάτης – Ιορδανίδης και από ένα οι Πάπριτσα – Ιωσηφίδης.

#H Λαμία έγινε η 68η ομάδα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο Α' Εθνικής και φυσικά είναι η τελευταία που προστέθηκε στην λίστα, αφού οι φετινοί νεοφώτιστοι, Άρης και ΟΦΗ είχαν προηγούμενες παρουσίες στην πρώτη κατηγορία.

Διαβάστε ακόμη...