To μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έστειλε το δικό του μήνυμα για την σημερινή μέρα, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στιγμές του απανταχού Ελληνισμού.
To μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη

Αξιότιμοι συμπατριώτες!

Φίλοι!

Η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας είναι μία μέρα που κάθε χρόνο ενώνει όλο τον ελληνικό κόσμο.

Την 25η Μαρτίου οι καρδιές των απανταχού Ελλήνων γεμίζουν με ιδιαίτερη χαρά, υπερηφάνεια και ενθουσιασμό.

Την ημέρα αυτή, με αίσθημα βαθιάς ευγνωμοσύνης, θυμόμαστε τους ήρωες της εθνικοαπελευθερωτικής εξέγερσης και το ανδραγάθημά τους στο όνομα της ανεξαρτησίας της χώρας.

Αυτήν την ημέρα αναλογιζόμαστε για άλλη μια φορά το τίμημα αυτής της νίκης – για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ή ακρωτηριάστηκαν, για τις ζωές που καταστράφηκαν, για τους διωγμούς και τις διώξεις. Θυμόμαστε, για να μην ξεχάσουμε. Θυμόμαστε, για να μην επαναληφθεί.

Οι ηρωικοί πρόγονοί μας έκαναν τα πάντα ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την ελευθερία της – τη βασική αξία που διαμορφώνει τη νοοτροπία μας και αποτελεί θεμέλιο του ελληνικού κράτους.

Χρέος μας είναι να διατηρήσουμε αυτήν την ελευθερία, να προστατεύσουμε την ιστορική μας πατρίδα από οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης σε αυτήν την πολύπλοκη περίοδο για την Ελλάδα. Γι' αυτό σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε το δρόμο της δημιουργίας και της ενότητας με έναν ύψιστο στόχο – να εξασφαλίσουμε την επιτυχία και την ευημερία του ελληνικού λαού.

Αυτήν την εορτάσιμη μέρα σας εύχομαι ολόψυχα ευτυχία, ειρήνη, καλοσύνη, αρμονία και ασφάλεια στο μέλλον.

Και είθε ο Κύριος να σας ευλογεί όλους.

Με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό,

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας

Ιβάν Σαββίδης

Διαβάστε ακόμη...