Τα ρεκόρ της… εβδομάδας

Μία ακόμα νύχτα που δύσκολα θα ξεχαστεί, ένα ακόμα βήμα προς το όνειρο.
Τα ρεκόρ της… εβδομάδας

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και από το Αγρίνιο, σε ένα παιχνίδι ιστορικής σημασίας που σηματοδότησε δύο ακόμα ρεκόρ συλλόγου για το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν δεν κάνει απλά μία εντυπωσιακή πορεία προς τον τίτλο. Ο Δικέφαλος διανύει μία χρονιά, η οποία σημαδεύεται από μία πληθώρα ιστορικών επιδόσεων.

Στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό έδωσε το 25ο παιχνίδι του στη Super League Σουρωτή. Ο απολογισμός του μέχρι στιγμής είναι 22 νίκες και τρεις ισοπαλίες.Το 22ο τρίποντο του Δικεφάλου αποτελεί ρεκόρ συλλόγου.

O ΠΑΟΚ στο παρελθόν είχε καταφέρει να πάρει 21 τρίποντα τρεις φορές, τις σεζόν 1975-76, 2013-14 και 2017-18 σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών. Το ρεκόρ έσπασε και μέχρι το φινάλε η ομάδα του Λουτσέσκου κυνηγάει να ισοφαρίσει την επίδοση της ομάδας της σεζόν 1972-73, που μέτρησε 27 νίκες σε 34 όμως αγωνιστικές.

Παράλληλα με τα γκολ των Βιεϊρίνια και Μάτος ο ΠΑΟΚ σκόραρε για 30ο σερί παιχνίδι σε αγώνα πρωταθλήματος και έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε από τον Δεκέμβριο του 2002. Τότε ο Δικέφαλος μέτρησε 29 αγώνες στους οποίους κατάφερε να βρει δίχτυα.

Τέλος ο ΠΑΟΚ έχει ακόμα πέντε παιχνίδια μπροστά του για να φτάσει στο αήττητο πρωτάθλημα και να πετύχει κάτι το οποίο θα γίνει για πρώτη φορά από τότε που η Α Εθνική πέρασε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1963-64 είχε καταφέρει κάτι παρόμοιο, μετρώντας 24 νίκες και έξι ισοπαλίες, επίδοση που μπορεί να σπάσει ο φετινός Δικέφαλος.

Διαβάστε ακόμη...