Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 23ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων και την παράδοση των αγώνων κόντρα στους Πράσινους.

#3 διαδοχικά ματς χωρίς να δεχθεί ούτε γκολ από τον ΠΑΟΚ έχει ο Παναθηναϊκός. Από τις 31 Μαΐου 2017, όταν και επικράτησε με 3-2 για τα Play Offs, η ομάδα της Αθήνας στην Τούμπα δεν έχει σημειώσει γκολ, με το τελευταίο να είναι αυτό του Μόλινς στις καθυστερήσεις εκείνου του αγώνα, που χάρισε τη νίκη στους Πράσινους.

#Ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα έχει τρεις νίκες, δύο στην Τούμπα και μια στην Αθήνα, με συνολικό απολογισμό τερμάτων 9-0.

#Από τις 4 Δεκεμβρίου 2016, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πάλι στις 29 Απριλίου 2018 σε αναμέτρηση που να αφορά το πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής με 3-0, χάρη στα γκολ των Πρίγιoβιτς (27', 65') και του Σάκχοφ (84'). Ο Παναθηναϊκός τον Δεκέμβριο του 2016 είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε γκολ του Λουντ στο 69ο λεπτό και αυτή ήταν η τελευταία του νίκη σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος επί του Δικεφάλου σε εντός έδρας ματς.

#Τα τρία προηγούμενα ματς από αυτό είχαν σημαδευτεί από διαδοχικές ισοπαλίες. Στην τελευταία επίσκεψη του ΠΑΟΚ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος – στις 21 Φεβρουαρίου 2016 – το ματς τελείωσε 2-2 (10' Μπεργκ, 51' Καλτσάς – 56' Τσιμιρότ, 67' Πέλκας ). Οι δύο αναμετρήσεις που ακολούθησαν για την διαδικασία των Play Offs τελείωσαν με 1-1 τόσο στην Αθήνα (46' Μπεργκ – 49' Χαρίσης), όσο και στην Θεσσαλονίκη (17' Ροντρίγκες – 26' Λουντ).

#66 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ με τον Δικέφαλο ως φιλοξενούμενο. Σε αυτές ο ΠΑΟΚ μετρά επτά νίκες και 16 ισοπαλίες, ενώ στα 43 ματς έχει φύγει ηττημένος από το γήπεδο.

#4 από τις νίκες του ΠΑΟΚ είναι σε κανονική ροή αγώνα, ενώ υπάρχει και αυτή της σεζόν 1972-73 με 2-0 άνευ αγώνα επειδή ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο αγώνων από το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής μετά από επεισόδια σε αγώνα του με τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες εκείνη την ημέρα έδωσαν φιλική αναμέτρηση που τελείωσε με 3-3. Με 3-0 άνευ αγώνα κρίθηκε και η τελευταία τους χρονικά μάχη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας που ήταν για τα Play Offs του περσινού πρωταθλήματος με τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς.

#7 διαδοχικές εκτός έδρας αναμετρήσεις χωρίς να ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό είχε ο ΠΑΟΚ από την 1η Δεκεμβρίου 1974 μέχρι και τις 7 Μαρτίου 1981 που ηττήθηκε με 2-1. Οι επτά αυτές αναμετρήσεις τελείωσαν όλες ισόπαλες.

#20 Ιανουαρίου 1985 ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας αναμέτρηση και ήρθε στο ΟΑΚΑ με τον Πάπριτσα να γράφει το 0-1 στο 79ο λεπτό και να δίνει στον Δικέφαλο τη νίκη και τον τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα.

#11 εμφανίσεις έχει το 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, αποτέλεσμα που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ακολουθεί το 1-0 με οκτώ εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν επτά 0-0 και ακόμη τόσα 2-1 υπέρ της ομάδας της Αθήνας.

#9 γκολ έχουν σημειώσει στα εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Κριστόφ Βαζέχα που είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα, ενώ για τον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει τρεις φορές ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει δύο γκολ, όπως και ο Αλεξάνταρ Πρίγιoβιτς.

#3 ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει με τα χρώματα και των δύο ομάδων σε ματς που έγιναν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Φρατζέσκος ήταν ο πρώτος, ακολούθησε ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Διαβάστε ακόμη...