Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 18ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κόντρα στον ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κρητικούς, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#Τις 40 αναμετρήσεις έχουν συμπληρώσει οι ομάδες σε επίπεδο Α' Εθνικής στην Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να έχει 32 νίκες, τον ΟΦΗ μια και επτά ματς να έχουν τελειώσει ισόπαλα. Η μοναδική νίκη του ΟΦΗ ήταν τον Ιανουάριο του 1993 με 2-1 (25′ Λαγωνίδης – 64′ Μαχλάς, 83′ Γεωργαμλής).

#Με 4-0 είχε επικρατήσει ο ΠΑΟΚ στην τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων στην Τούμπα, η οποία ήταν στις 28 Σεπτεμβρίου 2014. Οι Ρατς (2', 43') και Μάκ (27') και Αθανασιάδης (44') ήταν εκείνοι που είχαν σημειώσει τα γκολ του Δικεφάλου. Τότε ήταν για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ ήταν πάλι από την 4η αγωνιστική μόνος πρώτος στην βαθμολογία της Super League.

#Πέντε γκολ είναι τα περισσότερα που έχει σημειώσει σε ένα ματς με αντίπαλο τον ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ εντός έδρας, επίδοση που έχει πετύχει δύο φορές.

#Το 2-0 είναι το δημοφιλέστερο σκορ στις αναμετρήσεις τους, αφού έχει σημειωθεί οκτώ φορές στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ. Αυτό είναι και το μοναδικό που έχει έρθει σε δύο διαδοχικά ματς, αφού γενικά δεν υπάρχουν πολλές επαναλήψεις. Μάλιστα στις πρώτες οκτώ αναμετρήσεις τους για την Α' Εθνική υπήρξαν οκτώ διαφορετικά σκορ.

#20 φορές έχουν συναντηθεί στην Τούμπα οι δύο ομάδες από το 1993 και μετά, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 17 νίκες και τρία ματς να έχουν τελειώσει ισόπαλα. Δύο φορές με 2-2 και μια λευκή ισοπαλία.

#Στις 22 Σεπτεμβρίου 1968 ο νεοφώτιστος τότε ΟΦΗ έδωσε τον πρώτο του αγώνα σε επίπεδο Α' Εθνικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο με δύο γκολ του Γιώργου Κούδα (33′, 37′) και ένα του Ασλανίδη (45′) και στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοση του. Ο Καρακυριάκος (59′) μείωσε σε 3-1 και ο Λάζος (88′) έγραψε το τελικό 4-1.

Διαβάστε ακόμη...