ΠΑΟΚ 2018: Η χρονιά σε αριθμούς

Ήταν μία χρονιά που στιγματίστηκε από εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ιστορικά ρεκόρ, κατάκτηση δύο τίτλων εντός γηπέδου και ενός εξαιρετικού ξεκινήματος στην αγωνιστική περίοδο 2018-19.
ΠΑΟΚ 2018: Η χρονιά σε αριθμούς

Μία χρονιά που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό όσων την έζησαν για πολλά χρόνια. Το paokfc.gr κάνει μία αριθμητική ανασκόπηση του 2018.

Ο Δικέφαλος μέσα στο 2018 έχει δώσει 49 αγώνες, σε έναν ο αντίπαλος επέλεξε να μην αγωνιστεί, ενώ ο ένας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει 1-0.

Σε αυτούς λοιπόν τους 49 αγώνες η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μετράει 38 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και επτά ήττες, από τις οποίες οι έξι είναι σε παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων και μόλις μία από τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη αγωνιστική περίοδο για το πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή.

Από τις 6 Ιανουαρίου που έδωσε την πρώτη του αναμέτρηση, επικρατώντας του Λεβαδειακού με 5-0, μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στα Σπάτα κόντρα στον Αήττητο και το εμφατικό 0-6, ο ΠΑΟΚ πέτυχε 99 γκολ και δέχθηκε 38.

Οι κορυφαίοι ανά κατηγορία

O Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι μακράν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Μέσα στο 2018 κατάφερε να βρει 35 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, έγινε ο παίκτης που χρειάστηκε τα λιγότερα παιχνίδια για να φτάσει τα 50 γκολ με τον Δικέφαλο, κέρδισε την περσινή σεζόν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Super League Σουρωτή, ολοκλήρωσε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο με 27 γκολ, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ενώ το όνομά του φιγουράρει δίπλα σε αυτά των Λουίς Σουάρες, Λιονέλ Μέσι, Μοχάμεντ Σάλαχ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στα... κορυφαία κανόνια του έτους που φεύγει.

Δεύτερος στη λίστα, και μοναδικός με διψήφιο αριθμό γκολ, ο Δημήτρης Πέλκας . Ο εκ των αρχηγών του Δικεφάλου έφτασε τα 10 γκολ μέσα στο 2018, ενώ παράλληλα έχει και 11 ασίστ στο ίδιο διάστημα, όντας στην κορυφή.

Όσων αφορά το κομμάτι των συμμετοχών ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έχει και εδώ τα πρωτιά, με 47 αγώνες, ενώ ακολουθούν ο Πασχαλάκης με 45 και οι Κρέσπο και Βαρέλα με 44.

Τα ρεκόρ της χρονιάς

Στο ξεκίνημα του 2018 ο Δικέφαλος ήταν εντυπωσιακός και κέρδιζε συνεχώς μέχρι το παιχνίδι στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Πραγματοποίησε ρεκόρ συνεχόμενων νικών με 15 σερί τρίποντα, ενώ φέτος έχει γράψει ήδη ρεκόρ καλύτερου ξεκινήματος στην ιστορία του, με 13 νίκες και μία ισοπαλία στις πρώτες 14 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμη...