"Η αλληλεγγύη το όπλο μας!"

Σ.Φ Π.Α.Ο.Κ ΘΥΡΑ 4 | Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
"Η αλληλεγγύη το όπλο μας!"

Στις 2 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο ημιτελικός κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας . Όλοι θυμόμαστε την ημέρα αυτή όπου η εγκληματική οργάνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερη τίναξε το ματς στον αέρα. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, η απροκάλυπτη σφαγή η οποία προκάλεσε τα επεισόδια που ακολούθησαν, οδήγησε την διοίκηση να ξεκινήσει έναν πολυεπίπεδο πόλεμο, από τον οποίο όλα δείχνουν ότι η ομάδα μας βγαίνει πιο δυνατή και θα καταφέρει φέτος να κατακτήσει τον τίτλο.

Ενώ λοιπόν πέρασαν 2 χρόνια, η αστυνομία και ο εισαγγελέας "θυμήθηκαν" να κατηγορήσουν εκ των υστέρων άλλους 29 φίλαθλους του Π.Α.Ο.Κ πέραν των 16 που συνελήφθησαν εκείνη την ημέρα (και δεν ξέρουμε πόσοι ακόμα θα ακολουθήσουν) τη στιγμή που έχουν ξεχαστεί οι υποθέσεις του ΝΟΟR1, των εγκληματικών οργανώσεων στο χώρο του ποδοσφαίρου, τα σκάνδαλα της ΕΠΟ κλπ. Δύο χρόνια μετά και οι ένοχοι για τα δεινά του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στα πρόσωπα των ΠΑΟΚτσήδων.

Ως Θύρα 4, είχαμε πάρει θέση μετά τον αγώνα αυτό η οποία οδήγησε στην κατά παραγγελία από τα μέσα του Ολυμπιακού, παρέμβαση της Εισαγγελίας και προκαταρτική έρευνα της Αθλητικής Βίας για το αδίκημα της "παρότρυνσης επεισοδίων" (εδώ ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση της ΘΥΡΑ 4 ταξίδεψε στο χωροχρόνο και παρότρυνε επεισόδια που προηγήθηκαν της σύνταξης της)! Η ευαισθησία των αρχών όμως παρέμεινε επιλεκτική, καθώς δεν έγιναν αντίστοιχες εισαγγελικές έρευνες για τις καταγγελίες όσον αφορά την προέλευση των 13 εκατομμυρίων που πονταρίστηκαν υπέρ της νίκης του Ολυμπιακού στην Ασία και τη συμπεριφορά της ελ.ας. μέσα στο γήπεδο της Τούμπας. Ο εισαγγελέας προφανώς διάβασε μόνο ότι του υπέδειξαν τα πρωτοσέλιδα του γαύρου.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, δηλώνουμε πως στεκόμαστε περήφανα και αταλάντευτα αλληλέγγυοι στους 45 συνολικά συνοπαδούς μας. Οι κατηγορίες είμαστε σίγουροι ότι θα πέσουν όπως ακριβώς συνέβη και στην υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" των οπαδών του Π.Α.Ο.Κ που εφηύρε το τμήμα αθλητικής βίας πριν λίγα χρόνια, όταν προσπάθησαν όπως και σήμερα να χρεώσουν ως οργάνωση ένα ανομοιογενές σύνολο ανθρώπων διαφορετικού μορφωτικού, οικονομικού , κοινωνικού επιπέδου, ηλικίας και εθνικότητας.

Για εμάς ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι το μεγαλύτερο κίνημα της χώρας, το σύμβολο της αντίδρασης και της αντίστασης . Εννοείται πως στο δικό μας ΠΑΟΚ χωράνε όλοι, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και εθνικότητας, αρκεί να μοιράζονται την ίδια αγάπη για το σύλλογο και τα όσα αυτός διαχρονικά πρεσβεύει. Αξίες όπως η ελευθερία, η σύγκρουση με το κατεστημένο και η απέχθεια σε οποιαδήποτε φασιστική πρακτική θα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητες. Άλλωστε η ίδια η πραγματικότητα, που πάντα δείχνει την αλήθεια, μας λέει ότι στη λίστα των διωκόμενων για αυτό το ματς είναι τόσο Έλληνες, όσο και Αλβανοί οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στους χειρισμούς της πολιτείας και της εκάστοτε κυβέρνησης. Η λύση για αυτούς, κάθε φορά, είναι η αναθεώρηση του αθλητικού νόμου. Δεκάδες μεγαλεπήβολες αναθεωρήσεις, πολλά λόγια και από ουσία τίποτα. Η νοοτροπία τους είναι πάντα η ίδια: "Για τα στημένα ματς, το στοίχημα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα χρέη των ομάδων κλπ, φταίνε οι οπαδοί". Για το γεγονός βέβαια ότι σχεδόν είκοσι (20) χρόνια μετά την απαγόρευση των μετακινήσεων δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα συνολικό πλαίσιο λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε κουβέντα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο νέος αθλητικός νόμος έρχεται να επιβάλλει το περίφημο "παρών" από την πρώτη στιγμή, πριν καν αποδειχθεί η ενοχή ή όχι του εκάστοτε κατηγορουμένου. Αυτό θα οδηγήσει στον κοινωνικό αποκλεισμό όσων κατηγορηθούν με τον αθλητικό νόμο, διότι είναι δεδομένο ότι φοιτητές θα παρατήσουν τις σπουδές τους, εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους και πολλοί θα στιγματιστούν ανεπανόρθωτα αφού θα υπάρξουν εκτοντάδες περιπτώσεις όπου φίλαθλοι θα υποχρεωθούν να πηγαίνουν για χρόνια, δεκάδες ώρες την εβδομάδα στα αστυνομικά τμήματα, πριν καν δικαστούν (όποιος συλληφθεί πχ στο μπάσκετ θα πρέπει να πηγαίνει στο τμήμα κατά τη διάρκεια των αγώνων όλων των ομαδικών αθλημάτων σε πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρώπη) ! Κι ως συνήθως, στην όχι και τόσο σπάνια περίπτωση που το δικαστήριο τους κρίνει αθώους, κανείς δεν θα ζητήσει συγγνώμη και κανείς δεν θα τους αποζημιώσει. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι φίλαθλοι και οι οπαδοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ρατσιστικά από το κράτος και τη δικαιοσύνη αφού ισχύουν ειδικές διατάξεις, νόμοι και απαγορεύεις μόνο για τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, κάτι που είναι άκρως αντισυνταγματικό.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Ορφανός ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος της πόλης μας. Ο ίδιος άνθρωπος που φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλα δεκάδων εκατομμυρίων του αμαρτωλού υπουργείου αθλητισμού, ήταν ο πρωτεργάτης του αθλητικού νόμου – έκτρωμα και εμπνευστής του "ιδιώνυμου". O τύπος αυτός οδήγησε στη φυλακή αθώους, αλλά και ένοχους για τα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και χρησιμοποίησης καπνογόνου σε αγώνα που δεν είχε ούτε ίχνος επεισοδίων. Ναι αυτού του καπνογόνου που όλοι (φίλαθλοι, εφημερίδες, τηλεοράσεις, site κλπ) ονομάζουν υπέροχη και φανταστική ατμόσφαιρα. Ο Ορφανός είναι εχθρός του ΠΑΟΚ και αν περιμένει στήριξη από τους ΠΑΟΚτσήδες, είναι γελασμένος. Του προτείνουμε μάλιστα να αποσύρει την υποψηφιότητα του ώστε να μην χρειαστεί να ασχοληθούμε ξανά μαζί του.

Η ομάδα είναι έτοιμη για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου double και εμείς θα είμαστε δίπλα της τρελαμένοι μέχρι το τέλος. Απαιτείται ενότητα και επαγρύπνιση για την επίτευξη του στόχου.

Καλούμε όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ την Παρασκευή 21/12/2018 μετά τις 21:00 στο χαμηλοτάβανο, όπου θα διοργανωθεί μπαρ αλληλεγγύης και ενίσχυσης των 45 οπαδών μας.

Το Σάββατο από το απόγευμα αλληλέγγυοι tattoo artists θα βαράνε τατουάζ του Π.Α.Ο.Κ. για όποιον ενδιαφέρεται σε πολύ χαμηλές τιμές. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο κοινωνικό ιατρείο Θεσσαλονίκης. Συνεχίζουμε να στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας όπως κάνουμε από το 1976 και μόνο σε αυτές. Έχουμε την υποχρέωση να θυμηθούμε ποιον σύλλογο υποστηρίζουμε και τι ιδανικά πρεσβεύει. Ούτε νεοπλουτισμός μας ταιριάζει, ούτε φιγούρα. Όλοι λοιπόν Παρασκευή και Σάββατο στο ασπρόμαυρο και αλληλέγγυο κέντρο της πόλης.

ΥΓ: ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ

Μετά τιμής,

Σ.Φ Π.Α.Ο.Κ ΘΥΡΑ 4

Διαβάστε ακόμη...