Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 13ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κόντρα στην ΑΕΛ στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Θεσσαλούς, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#29 αναμετρήσεις έχουν γίνει με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και σε αυτές ο Δικέφαλος έχει 21 νίκες, έξι ισοπαλίες, ενώ η ομάδα της Λάρισας έχει επικρατήσει δύο φορές.

#Η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν στις 6 Ιανουαρίου 1974 για την Α' Εθνική, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 στην Τούμπα χάρη στα γκολ των Αποστολίδη (4′), Κερμανίδη (41′) και Ασλανίδη (76′). Για την ΑΕΛ είχε σκοράρει ο Γιάννης Ματζουράκης που είχε αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ δύο χρόνια πριν.

#7 διαδοχικές νίκες έχει ο ΠΑΟΚ στις τελευταίες του αναμετρήσεις με την ομάδα της Λάρισας. Η τελευταία είναι με 3-0, η προτελευταία με 2-0, ενώ οι προηγούμενες πέντε με 1-0. Αυτό το σερί δημιουργήθηκε μετά την δεύτερη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΛ μέσα στην Τούμπα, στις 24 Φεβρουαρίου 2007 με 3-1. Μάλιστα όλα τα γκολ είχαν μπει από ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων, αφού ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με αυτογκόλ του Κόζλεϊ (2′) και απάντησαν οι Φωτάκης (50′), Φέρστερ (54′), Κόζλεϊ (68′).

#Το 1-0 είναι το δημοφιλέστερο σκορ στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ με γηπεδούχο τον Δικέφαλο, αφού έχει 5 εμφανίσεις. Ακολουθούν το 2-1 με το 4-0 που έχουν από τρεις, τρεις φορές ο Δικέφαλος έχει επικρατήσει με 3-0 και δύο με 2-0. Υπάρχουν ακόμη πέντε σκορ που έχουν εμφανιστεί από μια φορά.

#Οι τρεις από τις έξι ισοπαλίες είναι με σκορ 1-1, ενώ υπάρχουν ακόμη δύο 2-2 και μια μόλις φορά δεν μπήκε γκολ σε μεταξύ τους αναμέτρηση που τελείωσε με 0-0 στις 8 Μαρτίου 1987.

#4 γκολ έχει με αντίπαλο την ομάδα της Λάρισας ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος είχε πανηγυρίσει το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα της Super League κόντρα στην ΑΕΛ στις 20 Απριλίου 2008 αναμέτρηση που τελείωσε με νίκη της Λάρισας 4-3 στην Θεσσαλική πόλη και τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να κλείνει το ματς με δύο γκολ,

Διαβάστε ακόμη...