Photo Story – H ανθρωπογεωγραφία της Τούμπας

Σπίτι, λένε, είναι εκεί που αισθάνεσαι ασφάλεια. Ένα μέρος ζεστό, οικείο. Ένα ψυχολογικό κρησφύγετο. Ο δικός σου χώρος, στον οποίο έχεις περάσει τις πιο έντονες στιγμές της ζωής σου.
Photo Story – H ανθρωπογεωγραφία της Τούμπας

Έχεις μεγαλώσει, έχεις γελάσει, έχεις κλάψει, έχεις γνωρίσει φίλους, συνοδοιπόρους καρδιάς, έχεις κάνεις πράγματα που ενδεχομένως να μετάνιωσες, να ντρέπεσαι να παραδεχτείς.

Ο δικός σου χώρος που πολλές φορές έχεις εγκαταλείψει, χτυπώντας την πόρτα πίσω σου. Προσπαθώντας να πείσεις τον εαυτό σου πως δεν θα ξαναγυρίσεις ποτέ. Γιατί βαρέθηκες, άδειασες, κουράστηκες, ψάχνεις κάτι καινούριο.

Κι όμως, ξέρεις πως πάντα ο δρόμος εκεί θα σε οδηγεί. Ακόμα κι αν δεν είσαι απολύτως σίγουρος γιατί. Διότι βαθιά μέσα σου γνωρίζεις. Είναι το ΣΠΙΤΙ σου. Και αδιαφορείς αν είναι παλιό, έχει ρωγμές, στερείται ανέσεων, ή αν η ομορφιά του δε συμβαδίζει με τα δεδομένα της εποχής.

Έχει, όμως, τη δική του ξεχωριστή γοητεία. Αύρα που τίποτα καινούριο δεν είναι ικανό να συναγωνιστεί. Το άρωμα της ζωντάνιας, τις μυρωδιές μιας ζωής. Και το σπίτι του κάθε φίλου του ΠΑΟΚ είναι η Τούμπα.

Το κείμενο δεν είναι καινούριο. Είχε γραφτεί πριν από περίπου τρία χρόνια. Το πήραμε από το αρχείο μας γιατί παραμένει αναλλοίωτα διαχρονικό. Γιατί περιγράφει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, τι σημαίνει η Τούμπα για όλους εμάς και πάρα πολλούς άλλους που δεν έχουν τη δυνατότητα να την επισκέπτονται συχνά λόγω απόστασης, η οποία δε μειώνει στο ελάχιστο την αγάπη.

Το PAOK FC Official App ζήτησε από τον φωτογράφο Κώστα Αμοιρίδη να περιγράψει μέσα από τον φακό του τη μυσταγωγία της ημέρας του αγώνα. Να... αιχμαλωτίσει μικρές, αθέατες, ανθρώπινες στιγμές γύρω από το γήπεδο της Τούμπας. Τις οικογένειες, τους πλανόδιους, τις καντίνες, τον κόσμο. Χωρίς πόζες, χωρίς ετοιμασίες. Όπως είναι. Γιατί αυτή είναι η Τούμπα.

Δείτε ολόκληρη τη gallery μόνο στο PAOK FC Official App (Play Store / App Store)

Διαβάστε ακόμη...