Ο έλεγχος των διεθνών

Γκολ και ασίστ από τον Πρίγιοβιτς, επιστροφή στην αγωνιστική δράση με την Εθνική Ελλάδας για τον Καρέλη, αποκλεισμός για την Κ21, πρόκριση με το απόλυτο για την Κ19..
Ο έλεγχος των διεθνών

Διαβάστε τα πάντα σχετικά με τις επιδόσεις των διεθνών του Δικεφάλου μέσα από το paokfc.gr.

Η Εθνική Ελλάδας έκλεισε αρνητικά την παρουσία της στο πρώτο Nations League που διοργάνωσε η UEFA. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 1-0 της Φινλανδίας στο ΟΑΚΑ και έχασε τις ελπίδες της για την πρωτιά του ομίλου, ενώ την τελευταία αγωνιστική ήρθε και η εντός έδρας ήττα από την Εσθονία με 0-1 για να στείλει τη χώρα μας στην τρίτη θέση, πίσω και από την Ουγγαρία.

Ο Δημήτρης Πέλκας , αγωνίστηκε για 84 λεπτά στο πρώτο παιχνίδι, με τον μέσο του Δικεφάλου να παίρνει την κεφαλιά από την οποία προήλθε το αυτογκόλ του Γκράνλουντ, ο Νίκος Καρέλης έπαιξε σε ολόκληρο το δεύτερο μας κόντρα στους Εσθονούς, έχοντας μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με ψαλιδάκι στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έμεινε στον πάγκο και στις δύο αναμετρήσεις. Χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Κουλούρης και Γιαννούλης.

Το όνειρο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έσβησε στην Αυστρία για την Εθνική Ελλάδας Κ21. Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη με τον Δημήτρη Λημνιό να παίζει 90 λεπτά και στα δύο παιχνίδια γνώρισε ήττα στην Τούμπα με 0-1, σε ένα παιχνίδι που ήταν καλύτερη και δέχθηκε γκολ από στημένη φάση στα τελευταία λεπτά, ενώ στον επαναληπτικό η Ελλάδα πάλεψε για την ανατροπή, αλλά ηττήθηκε εκ νέου με 1-0 και δεν πήρε το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης. Ο Λάζαρος Λάμπρου αγωνίστηκε και στις δύο αναμετρήσεις, ενώ στην Αυστρία πήγε και ο Ευθύμης Κουλούρης, χωρίς να καταφέρουν να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει κάτι καλύτερο.

Πανηγυρική πρόκριση στην Elite Round του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πήρε η Εθνική Ελλάδας Κ19. Έχοντας έξι παίκτες του ΠΑΟΚ στην σύνθεσή της, η ομάδα του Γιάννη Γκούμα έκανε το 3/3 στον προκριματικό γύρο και πήρε την πρωτιά και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η πορεία ξεκίνησε με νίκη με 4-0 επι του Γιβραλτάρ, συνεχίστηκε με τρίποντο επί της Ρουμανίας με 5-3, με τον Μάριο Τσαούση να σκοράρει από την άσπρη βούλα, ενώ η χώρα μας κέρδισε και την οικοδέσποινα Βουλγαρία με 0-3, με χατ τρικ του Αντώνη Γαϊτανίδη. Και στα τρία παιχνίδια αγωνίστηκαν οι Δούμτσης, Τσαούσης, Λύρατζης , Διαμαντής, Γαϊτανίδης, ενώ στα δύο πρώτα έπαιξε ο Μιχαηλίδης.

Η πρόκριση της Σερβίας στα Play Offs του Nations League και η άνοδος στη League Β είχαν την υπογραφή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς . O στράικερ του Δικεφάλου μπορεί να μην πήρε χρόνο συμμετοχής στη νίκη με 2-1 επί του Μαυροβουνίου, αλλά πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Λιθουανία και με ένα γκολ και μία ασίστ οδήγησε την χώρα του στη νίκη με 4-1.

Στη δεύτερη θέση του ομίλου έμεινε η Ρουμανία του Αλίν Τόσκα . Οι Ρουμάνοι επικράτησαν εντός έδρας της Λιθουανίας με 3-0 και του Μαυροβουνίου με 1-0 εκτός έδρας, αλλά δεν κατάφεραν να προσπεράσουν την Σερβία. Ο αριστερός μπακ του Δικεφάλου αγωνίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο παιχνίδι.

Η Αίγυπτος με τον Αμρ Ουάρντα στην βασική 11άδα επικράτησε με 3-2 της Τυνησίας στην Αλεξάνδρεια και την έπιασε στην κορυφή του ομίλου για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ο Ουάρντα αγωνίστηκε για 84 λεπτά, ενώ το παιχνίδι κρίθηκε με γκολ του Σάλαχ στις καθυστερήσεις. Και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα τελικά της διοργάνωσης.

Τέλος, ήττα για το Πράσινο Ακρωτήρι του Φερνάντο Βαρέλα , ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληρη την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ουγκάντα, που βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με 1-0. Πλέον η ομάδα του Βαρέλα χρειάζεται μόνο νίκη επί του Λεσότο και να μην κερδίσει η Τανζανία την Ουγκάντα για να πάρει τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Διαβάστε ακόμη...