Νέοι ορίζοντες για το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σημαντικό ρόλο στην πορεία του αγωνιστικού τμήματος παίζουν και οι... αφανείς ήρωες.
Νέοι ορίζοντες για το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ

Προπονητές, γιατροί, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές, όλοι αυτοί που φροντίζουν να παρέχουν στους παίκτες ό,τι χρειάζονται προκειμένου να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό στο γήπεδο.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η ανάπτυξη και η εξέλιξη είναι οι μοναδικές τακτικές που μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή. Το ιατρικό επιτελείο του Δικεφάλου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και συνεχίζει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται.Τα στελέχη του ΠΑΟΚ πρόσθεσαν άλλη μια μέθοδο αποθεραπείας, αποκατάστασης και πρόληψης τραυματισμών, το ΕRGON® IASTM TECHNIQUE.

Το ιατρικό τιμ του Δικεφάλου εκπαιδεύτηκε στη νέα αυτή τεχνική σε πρόγραμμα που περιελάμβανε την εργαστηριακή επίδειξη και εφαρμογή τεκμηριωμένων τεχνικών κινητοποίησης των μαλακών μορίων με σκοπό την αξιολόγηση, την αποκατάσταση, αλλά και την πρόληψη αθλητικών τραυματισμών.

Η ΕRGON® TECHNIQUE είναι μία καινοτόμα θεραπευτική προσέγγιση που συνδυάζει στατικούς και δυναμικούς χειρισμούς με ειδικό εξοπλισμό. Αναπτύχθηκε από Έλληνες ακαδημαϊκούς και κλινικούς φυσικοθεραπευτές και πλέον την εφαρμόζουν χιλιάδες θεραπευτές σε όλο τον κόσμο και την εμπιστεύονται κορυφαίοι αθλητικοί σύλλογοι, όπως η Άρσεναλ.

Παράλληλα, η εκπαίδευση επεκτάθηκε και σε γενικότερες στρατηγικές πρόληψης κακώσεων των μαλακών μορίων σε αθλητές υψηλού επιπέδου βασισμένες στην εκπαίδευση του περιτονιακού ιστού.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν ο υπεύθυνος του ιατρικού επιτελείου του Δικεφάλου, Μανώλης Παπακώστας , καθώς και οι συμμετέχοντες φυσικοθεραπευτές Αθανάσιος Καπούλας, Πέτρος Νικολακούδης και Γεώργιος Γκαγκάλης.Την εκπαίδευση πρόσφερε η εταιρεία Ostracon, συνεργάτης της ΠΑΕ σε καινοτόμες λύσεις και εξοπλισμό αποκατάστασης.

Διαβάστε ακόμη...